Samsun'da Tütüncüler Mahallesi'nde İmece Usulü İftar Bereketi

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Tütüncüler Mahallesi'nde, camii ve mahalle sakinlerinin bir araya gelerek düzenlediği imece usulü iftar yemeği programı, bereket ve birlik ruhuyla dolu anlara ev sahipliği yaptı.

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Tütüncüler Mahallesi, Ramazan ayının manevi atmosferini imece ruhuyla yaşadı. Mahalle sakinlerinin ve hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleşen imece usulü iftar yemeği programı, Tütüncüler Mahallesi Camii İmam Hatibi Halil Töre'nin öncülüğünde düzenlendi.

Tütüncüler Mahallesi Camii Derneği'nin desteklediği program, Bafra Büyük Cami Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahileriyle başladı. Dualar eşliğinde akşam ezanının okunmasıyla birlikte, iftar sofraları huşu içinde açıldı. Akşam namazının kılınmasının ardından program sona erdi.

Tütüncüler Mahallesi Camii İmam Hatibi Halil Töre, yapılan açıklamada, Ramazan'ın birlik, beraberlik, paylaşma ve kavuşma demek olduğunu belirtti. İftar sofrasının, bu güzellikleri yaşamak adına bir araya gelme fırsatı sunduğunu vurguladı. Töre, "Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Tütüncüler Mahallesi Camii Derneği, mahalle sakinleri ve hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz imece usulü iftar yemeği programını, gelecek yıllarda da geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

samsun bafra ilçesi tütüncüler mahallesi Tütüncüler Mahallesi de İmece Usulü İftar Bereketi Tütüncüler Mahallesi Camii Derneği in desteklediği program ramazan iftar samsun haber gündem haber