Samsun'da vatandaşın katı atık isyanı tepki seline döndü: Artık nefes almak, yaşamak istiyoruz

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Aşağıavdan Mahallesi'nde yer alan katı atık depolama tesisinin kapasite artışına karşı çıkan vatandaşlar, bilgilendirme toplantısında tepkilerini dile getirdi. Toplantı yapılamadı.  

'ARTIK NEFES ALMAK YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Samsun İlkadım Aşağıavdan ve Gürgendağ Mahalleleri'ni kapsayan Avdan Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi Kapasitesi Artışı projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED)raporu kapsamında halkın bilgilendirilmesi toplantısı düzenlendi. 

Aşağıavdan Mahallesi'nde kurulu bulunan atık depolama tesisinin kapasite artışı ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına vatandaşlar pankartları ile katılarak tepkilerini dile getirdi. 

VATANDAŞTAN PANKARTLI TEPKİ 

Aşağıavdan, Gürgendağ, Çandır ve Kadamut Mahallesi sakinlerinin  büyük tepkisini çeken proje ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına,  vatandaşlar ellerinde 'Nefes almak, yaşamak istiyoruz, kanser vakaları patladı, Samsun ve bölgesi çöp tesisini burada istemiyoruz' yazılı pankartlarla katıldı. 

BÖLGEDE KANSER VAKALARI PATLADI 

Toplantıda söz alan Vatandaşlar, "Burada zehirleniyoruz. Bu şartlar altında yaşamak istemiyoruz. Bu çöp tesisinin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Çeşmeden akan suları içemiyoruz. Ölmek istemiyoruz.Çöp tesisi kurulduktan sonra kanser hastalıkları arttı. Kokudan duramıyoruz, nefes alamıyoruz. Evlerimizde camlarımızı açamıyoruz. Biz bu tesisin alanının genişletilmesini istemiyoruz, bu tesisin de buradan kalkmasını istiyoruz. Siz bu ortamda yaşamak ister misiniz?" açıklamasında bulundu. 

Tepkiler nedeniyle firmanın ÇED sunumunu yapamadığı belirtildi.

ÇED SUNUMU YAPILAMADI 

Öte yandan, ÇED çalışması yapan firmanın yetkililerinin ise protestolar üzerine alandan ayrıldığı öğrenilirken, ÇED sunumu da yapılamadı.

N.Alper CABBAR