Samsun'da vatandaşlar ayakta

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Aşağıavdan Mahallesinde kurulu bulunan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Berteraf Tesisi'nin kapasite artırımına tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Samsun İlkadım Aşağıavdan ve Gürgendağ mahallelerini kapsayan Avdan Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi Kapasitesi Artışı projesine vatandaşlardan tepki gelmeye devam ediyor. 

Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) Raporu için 6 Ekim tarihinde toplantı düzenleneceği açıklanırken, tepkiler çığ gibi büyüdü. İlkadım Aşağı Avdan Mahallesi Muhtarı Kamiran Genç, 63 tepki imzası ile Valilik ve Çevre Müdürlüğü'ne başvurdu. Gürgendağı Muhtarı Muhittin Arslan ise destek ziyaretlerine başladı. Sosyal medyada ise vatandaşlar seslerini duyurmak için sürekli paylaşımlar yapıyor. 

Samsun'da vatandaşların atık depolama isyanı - Haberine gitmek için tıkla

SOSYAL MEDYADA 
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

Sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılan görüşlerde şunlar kaydedildi; "Samsun Aşağıavdan Mahallesi Gürgendağı mevkiinde mevcutta bulunan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Berteraf Tesisi, köyümüz adına kötü sonuçlar doğurmaktadır. Yaklaşık 2008 yılından bu yana havaya salınan metan gazları yüzünden hayvancılık ve tarım neredeyse bitmiş durumda. Akşamları balkonda pencerede durulmaz hal alıyor. Tüm çevre mahallelerin sabrı kalmamış iken, Samsun Avdan Enerji Üretim ve Tic. A.Ş tarafından kapasite artırımı ve yeni tesis yapılması adına Bakanlığa ÇED raporu sunulmuştur. Hali hazırda bulunan ve SASKİ’den temin edilen insan dışkısı lağım atıkları ile kurutma tesisi oldukça çevreye büyük zarar vermektedir. 3 adet biyogaz tesisi, 1 adet insan dışkısı tesisi ve katı atık tıbbi atıkların beterafı için yazılan döküm sahasının verdiği zarar ve rahatsızlık tüm çevre evleri mahalleleri artık bezdirmektedir. 4 gözle kapanıp kapasitenin dolmasını beklerken, üstüne 2035 yılına kadar kapasite artırımı ve tesis yapımı için ÇED raporlarını görmek bizleri memnun etmemektedir "ifadelerini kullandı. 

Samsun'da vatandaşların atık depolama isyanı - Haberine gitmek için tıkla

Zekeriya FIRAT 

 Sosyal medyada ise vatandaşlar seslerini duyurmak için sürekli paylaşımlar yapıyor. Gözler 6 Ekim'de tesisin yapılacağı alanda düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısına çevrildi. 

Samsun'da vatandaşların atık depolama isyanı - Haberine gitmek için tıkla