Samsun'da vatandaşlar sordu: "Geçit için daha kaç kişi ölmeli?"

TAKİP ET

Samsun sahil girişinde yer alan yaya geçitlerinde bu zamana kadar çok sayıda ölümlü kaza meydana gelmesine rağmen, üst veya alt geçit için herhangi bir adım atılmadı. Vatandaşlar, "Geçit için daha kaç kişi ölmeli? "diye sordu.

Samsun Valiliği önünde sahil girişinde yer alan iki yaya geçidi, kentin en yoğun olarak kullanıldığı geçitler olarak öne çıkıyor. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan geçitlerde bu zamana kadar çok sayıda vatandaşımız araç çarpması sonucu hayatını kaybetmesine rağmen, gerekli olan alt ve üst geçitler bir türlü yapılmadı. 

BAŞKA BİR TEHLİKE 

Akıllı Şehir projesi kapsamında ise söz konusu yerde yayalar için yeşil yanıp dönüş yapacaklara kırmızı yanarken, bulvardan transit şekilde geçecek araçlara yeşil yanması başka bir tehlikeyi öne çıkardı. Vatandaşlar kenti yönetenlere çağrı yaparak, "Burada bu zamana kadar çok sayıda ölümlü kaza meydana geldi. Üst yada alt geçit talepleri gündeme gelmesine rağmen herhangi bir adım atılmadı. Buraya alt yada üst geçit yapılması için daha kaç can gitmeli? Kenti yönetenler bu sorunu görmüyor mu? "diye konuştu.  İsmail AKDUMAN