Samsun'da vatandaşların atık depolama isyanı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Aşağı Avdan ve Gürgendağ Mahallelerini kapsayan Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi Kapasitesi Artışı projesine tepki geldi. 63 tepki imzası Valiliğe teslim edildi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Aşağı Avdan ve Gürgendağ mahallelerini kapsayan Avdan Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi Kapasitesi Artışı projesine vatandaşlardan tepki geldi.  Kapasite artırımı için alınması gereken Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) raporu için Aşağıavdan Mahallesi sakinlerinin 6 Ekim tarihinde görüşleri alınacak.

TEPKİ İMZALARI 

İlkadım Aşağı Avdan Mahallesi Muhtarı Kamiran Genç, mahallesinde bulunan atık depolama istasyonu ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Samsun Valiliği'ne vatandaşlarında tepki imzalarının yer aldığı dilekçeyi sundu. 

VATANDAŞLAR İSYANDA  

Dilekçesinde mahallesinde bulunan çöp depolama sahasının iş ve işlemleri sırasında çevreye saçılan kimyasallardan dolayı vatandaşların muzdarip olduğunu belirten Muhtar Genç, "Kaldı ki yeni ünite kurulumu ve yeni sahalar için ÇED raporu talep edilmiştir. Depolama sahasının çöp sularından dışarıya yayılan koku, halkı canından bezdirmiştir. Bu durum, tarımı ve hayvancılığı sıkıntıya sokmuştur. Hayvanların yediği bitkilere kimyasallar bulaşmıştır. İnsanlar ve çevredeki hayvanlarda, istasyondan sızan kimyasalların olumsuz etkileri görülmektedir. Vatandaşlarda akciğer rahatsızlıkları ve solunum rahatsızlıkları görülmektedir. Kanser vakalarıda görülmektedir "ifadelerini kullandı. 

KANSER VAKALARI İDDİASI 
 
Sosyal medyada ise vatandaşlar, çöp istasyonunun İlkadım Aşağı Avdan ve çevre mahallelerde haşeratlar oluşturduğuna dikkati çekerek dayanılmaz kokuların vatandaşı canından bezdirdiğini belirtti. Vatandaşlar bölgede kanser vakalarının patlama noktasına geldiğini öne sürdü.

MUHTAR DESTEK ARAYIŞINA ÇIKTI

Samsun'un İlkadım ilçesi Aşağı Avdan ve Gürgendağ Mahallelerini kapsayan Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi Kapasitesi Artışı projesine tepki gösteren Muhtar  Muhittin Aslan destek arayışına çıktı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi’nin kapasite artırımına karşı çıkan Gürgendağı Mahalle Muhtarı Muhittin Arslan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin ile biraraya gelerek tepkisini dile getirdi destek istedi. 

'TEMİZ OKSİJEN 
BİZİMDE HAKKIMIZ'

Muhtar Arslan, "Çöplüklerin içinde hayat sürdürmek istemiyoruz. Samsun’un çöpünü solumak istemiyoruz, biz de sizler gibi insanız, bizim de temiz oksijen solumaya ihtiyacımız var "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT