Samsun'da vatandaştan mera alanı çağrısı

TAKİP ET

Samsun'un Yakakent İlçesi Yeşilköy Mahallesi'nde vatandaşların ortak olarak kullandığı mera alanının kiralandığını duyan vatandaşlar, bölgede eylem yaptı.

Samsun'un Yakakent ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde çevre köylerinde ortak kullanım alanı olan mera alanının Milli Emlak Müdürlüğü tarafından başka kişilere kiralandığını ve arazinin çevresinin çitlerle çevrildiğini gören vatandaşlar, bölgede eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. 

HAYVANCILIK BİTECEK 

Yeşilköy Mahallesi'nde 175 Ada 1 Nolu parselde yer alan mera alanında yıllarca köylünün çiftçilik ve hayvancılık yaptığını belirten vatandaşlar, üreticilerin ortak mera alanı olarak kullandığı araziyi Milli Emlak Müdürlüğü'nün kiraya çıkartarak 10 yıl süre ile 3 kişinin kullanımına verdiğini öne sürdü. Mera alanının çevresinin çitlerle çevrildiğini ve üreticilerin kullanımına engel getirildiğini belirten vatandaşlar, bölgede tarım ve hayvancılığın yok edileceğini öne sürdü. Vatandaşlar durumu ilgili kurumlara yazılı şikayet ederek arazinin köylünün kullanımına tekrar mera olarak verilmesi talebinde bulundu.