Samsun'da VERİMDER'den Enerji Toplantısı

TAKİP ET

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, "Avrupalı insanlar binanın enerji sınıfıyla ilgili fikir sahibi olmayı istiyorlar. Bizde otomobil sektöründe araç alıp satarken önemli" dedi

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği, Samsun'da sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret sektörü temsilcileri ve yerel yöneticilerle "Anadolu Buluşmaları" etkinliği düzenledi.

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, Türkiye'de 20 milyondan fazla konut olduğunu, bunun yüzde 70'ten fazlasının enerjiyi verimsiz kullandığını vurguladı.

Çağdaş Korkmaz

O TRENİ KAÇIRMIŞ OLABİLİRİZ
Ülkede enerji verimli binalarda yaşandığında her yıl 6-7 milyar dolar gibi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren Korkmaz, "O treni kaçırmış olabiliriz ama buna seyirci kalmamamız gerekiyor. En ucuz enerji harcanmayan, tasarruf edilen enerjidir" dedi. Çağdaş Korkmaz, şöyle devam etti: "Binalarımızın yüzde 10-15'i enerji kimlik belgesini almış durumda, ağırlıklı yeni binalarda geçerli bu."

Prof.Dr. Emre Alkin

TASARRUF AZ HARCA DEMEK DEĞİL
Binaları soğutmanın ısıtmaktan 2 kat daha masraflı olduğunu belirten VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin ise şunları dile getirdi: "Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ından daha fazlası binalarda kullanıyor. Elektrik enerjisinin 2000'li yılların başında yüzde 42'si doğalgazdan elde ediliyordu. Yüzde 30'lara kadar inmişti ama şimdi yüzde 35'e kadar çıktı. Biz tasarruf etmek için üşüyün ya da terleyin demiyoruz. Tasarruf az harca demek değil." AA