Samsun'da Yabancı Kadınları Zorla Çalıştırma ve Fuhuşa Sürükleme Operasyonu: 3 Gözaltı

TAKİP ET

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik önemli bir adım atıldı. Operasyon neticesinde Kırgız uyruklu Türk vatandaşı M.A. ile birlikte 2'si erkek 3 kişi yakalandı ve 6 kadın kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, göçmen polisi, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yürüttüğü çalışma sonucunda Kırgız uyruklu Türk vatandaşı M.A.'nın, Özbekistan ve Azerbaycan'dan yasal yollardan getirdiği kadınları Türkiye'de çalıştırdığı ve fuhşa sürüklediğini tespit etti. Ayrıca, M.A.'nın bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı belirlendi.

Aynı şekilde, operasyon kapsamında H.G. adlı şahsın da M.A. tarafından getirilen kadınlara fuhuş yaptırdığı ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığı ortaya çıkarıldı.

Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G. gözaltına alınırken, operasyon kapsamında kurtarılan 6 kadının sınır dışı edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Gözaltına alınan M.A., E.Y. ve H.G. isimli şüphelilerin sorguları tamamlandıktan sonra bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.

samsun samsun haber