Samsun'da Yargının Kararına Rağmen Köy Merasına Çuval Fabrikası

TAKİP ET

CHP Samsun milletvekili adayları Mehmet Karaman, Nazan Güneysu ve Mehmet Özdağ, Asarcık'ın Musaağa köyünü ziyaret etti. CHP'liler, 'Yargının yürütmeyi durdurma kararına rağmen satılan araziye yapılmaya çalışılan çuval fabrikası inşaatını hemen durdurun' çağrısı yaptı.

Köy statüsünün kaldırılarak hiçbir hizmet alamayan mahallere dönüştürülen köylerde yaşanan hukuksuzlukların en somut örneklerinden birisi Samsun’un Asarcık ilçesinin Musaağa mahallesinde yaşanıyor. 

CHP Samsun Milletvekili adayları Mehmet Karaman, Nazan Güneysu ve Mehmet Özdağ, Musaağa’da köylülerin hukuk mücadelesine destek verdi. Nazan Güneysu, yıllar önce köy sakinlerinden birisi tarafından mera olarak kullanılmak kaydıyla bağışlanan arazinin belediye tarafından çuval fabrikası yapılması için özel sektöre satıldığını söyledi. 
Mehmet Karaman ise inşaat için meradaki 300 yıllık ağaçların bile kesildiğini ifade ederek, “Köylülerimizle konuştuk. Hiç birisi yatırıma karşı çıkmıyor. Yatırımın doğru yerde olmasını istiyorlar. Fabrika yapılırsa evlere olan mesafesi sadece 12 metre olacak. Buradan fabrikayı yapmaya çalışan iş insanına da sesleniyorum. Yanlıştan geri dön ve meradaki inşaat atıklarını topla. Eğer sen bunları yapmazsan iktidar değiştiğinde biz sana bunu zaten yaptıracağız” açıklamasını yaptı.

Mehmet Özdağ, “Haksızlığın ve hukuksuzluğun mimarları 10 gün sonra bu ülkeden sizlerin oylarıyla ellerini çekecekler. Ellerine fırsat geçtiğinde ne kadar fütursuzca hareket ettiklerini bizlere bir defa daha gösterdiler. Gerekirse bu inşaatın önüne etten duvar örer bu fabrikayı buraya yaptırmayız. Fabrika yapılsın, üretim olsun. Fakat köyün merasına, tarım alanlarına değil bilim insanlarının belirleyeceği sanayi bölgelerine yapılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.