Samsun'da Yaşlılara Hizmet Verecek "Ata Ocağı" Açıldı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşlı vatandaşların sosyal hayatlarını zenginleştirecek bir merkez olan 'Ata Ocağı' hizmete girdi. İlkadım Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapılan bu merkez, Derebahçe Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreni ile faaliyete geçti.

Ata Ocağı, yaşlıları sosyal etkinliklere katılmaları için evlerinden alıp, akşamında tekrar evlerine bırakma olanağı sunuyor. İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler arasında mini konserler, el işleri ve hobi çalışmaları gibi farklı aktiviteler yer alıyor. Bu sayede yaşlı vatandaşlar hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de keyifli vakit geçiriyorlar.

TÜRKİYEDE İLK

Açılış töreninde konuşan İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, projenin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini belirtti. Demirtaş, "Biz bu Ata Ocağı'na başladığımızda personelimin gözünde şunu gördüm: ‘Başkan bir şey yapıyor ama çok mantıklı bir şey değil.' Böyle bir bakış açısı içerisindeydiler. Şimdi ben 1975 senesinde Samsun'da ayrıldım. 2008 senesinde geri döndüm.

Samsun'da herkesi tanır, selam vere vere gider, gelirdik. Bütün hayalimizde Samsun öyle duruyor, biz herkesi kucaklayacağız sanıyoruz. Geri geldim ki tanıdığım adam kalmamış. Belli bir yaştan sonra dert ortağı olan candan arkadaş edinmek çok kolay değildir. İşte biz bunu fark ettiğimiz için ilk Ata Ocağı'nı burada açtık. İnşallah diğer mahallelere de yayacağız. Büyüklerimiz kendi aralarında sohbet ettikleri gibi aynı zamanda kültür müdürlüğümüzün etkinliklerinde de yararlanıyorlar. Ata Ocağı projemiz ülkemizde ilk. İnşallah Türkiye'ye örnek olacak" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Başkan Demirtaş, Ata Ocağı'nda yaşlı vatandaşlarla sohbet etti. Açılışa ayrıca İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi de katıldı.