Samsun'da Yat Limanı Projesi 'Ölüm Fermanı'dır

TAKİP ET

Marina Dayanışması Sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, "Başkan Mustafa Demir'in ihalesini yaptığımız dediği Kurupelit Yat Limanı projesi, 'şehir ile deniz' ilişkisinin ölüm fermanıdır" dedi

Samsun'da meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve kentte yaşayan bireylerin 'siyaset üstü' birlikteliğinden oluşan Samsun Marina Dayanışması, Kurupelit Yat Limanı hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun Marina Dayanışması'nın sözcülüğünü yapan Dr. Nedim Ecevit, "2011-2015 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimsel ve teknik veriler öncelenmeden planlanan Kurupelit Marina, tasarımının hatalı olduğu yönünde yapılan tüm itirazlar görmezden gelinerek ve kamu kaynakları tüketilerek, yaklaşık 7,8 milyon dolar (bugünkü karşılığı 125 milyon TL) harcanarak yapılmıştır. Marina, küçük dokunuşlarla, düzeltilerek kullanılabilir hale getirilmediğinden ve belediye asli görevi olan düzenli temizleme işlemini yapmadığından, buradaki durgun alanda çevre kirliliği oluşmaya başlamıştır" dedi.

OLDUBİTTİ ANLAYIŞIYLA 
ŞEHRİMİZE İHANETTİR

Nedim Ecevit, "18 Mayıs'ta SBB Başkanı Mustafa Demir, ihalesi yapılan bir proje ile Kurupelit Yat Limanı'nın mevcut kullanım alanlarının yıkılacağını, büyük bir bölümünün dolgu yapılacağını ve daha kuzeyde yine kara ile bağlantılı bir mendirek yapılarak yeni bir yat limanı tesis edileceği açıklanmıştı. Bu açıklama 'bu şehrin denizinin ve şehir-deniz ilişkisinin ölüm fermanını hazırladık' demektir. Oldubitti anlayışıyla bu şehrimize ihanettir, insafsızlıktır. Milyonlarca liranın savurganlığı olacağı gibi kıyılarımızı kaybetmeye ve denizimizi kirletmeye neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEMİR'E DAVET
Marina Dayanışması Sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, şöyle konuştu; "Kıyıların doğu yönlü erozyonu tetiklenecek, telafisi olamayacak şekilde kıyılarımız kullanılamaz hale gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Yapılan hatalardan ders almak yerine ısrarcı olup, yeni öteleme projesi ile şehrin doğa ve kıyılarının heba edilmesini kabul edilemez olarak görmekteyiz. SBB Başkanı Mustafa Demir'i doğanın ve insanımızın dengesini bozacak rant alanları yaratmak yerine ekonomik, estetik, emniyetli ve ekolojik projeler geliştirmeye davet ediyoruz. Proje hakkında adli ve idari tüm platformlarda sürecin hukuki takipçisi olacağız."

N. Alper CABBAR