Samsun'da yerel seçim olağanüstü sonuçlara sahne oldu: İşte o sonuçlar...

TAKİP ET

Samsun'da yeni belediye başkanları belli oldu. Bazı ilçeler nefes nefese yarışa sahne olurken, AK Parti bazı ilçeleri kaybetti. SBB'de ise puan kaybetti ama seçimi aldı. Atakum'u CHP 2. kez kazandı. İlkadım'da ise CHP İYİ Parti yarışı, AK Parti'ye kazandırdı.

Samsun’da 1 milyon 38 bin 991 seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için dün sandık başına gitti. Demokrasi şöleni yaşanılan günde seçime katılımın yoğun olduğu gözlemlendi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) ve 17 ilçede yeni yerel yöneticiler belli oldu. Dün gece saat 23.00 itibarıyla yapılan sayıma göre AK Parti adayı Halit Doğan seçimi 40,18 ile kazandı. CHP'nin adayı Cevat Öncü yüzde 28,11 ile ikinci, İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi ise sadece 14,67 oy alabildi. YRP adayı Adem Güney'in oy oranı ise 10.99.

İLKADIM'DA AK PARTİ ATAKUM'DA CHP KAZANDI

İlçelerde ise İlkadım'ı 32,99 oy oranıyla AK Parti adayı İhsan Kurnaz kazandı. İYİ Partili Belediye Başkanı Necattin Demirtaş yüzde 26,11 ile koltuğu kaybetti. CHP ise 23,60 oy alabildi. Atakum'da ise CHP Serhat Türkel ile yüzde 46,41'lik oyla seçimi ikinci kez kazandı. AK Parti'nin adayı Özlem Maraş ise Yüzde 30,01 oy aldı. 

İLÇELERDE SON DAKİKA DEĞİŞİM OLHABİLİR

Son duruma göre Canik, 19 Mayıs, Tekkeköy, Bafra, Vezirköprü, Havza, Terme, Tekkeköy'de AK Parti, Ayvacık, Kavak, Ladik'te YRP, Yakakent İYİ Parti, Asarcık'ta MHP, Ayvacık'ta BBP seçimi kazanmaya yakın görülüyor. Çarşamba'da ise Bağımsız aday önde. Alaçam'da ise MHP ile CHP nefes nefese bir oy sayımı var. 

Samsun Samsun Haber yerel seçim