Samsun'daki ağaç katliam alanından anıt mezar çıktı

TAKİP ET

Samsun'da Tekkeköy Bayraktepe Tabiat Parkı'nda yaşanan ağaç katliamı kentin gündemine otururken, 400 metre yola doğru tıraşlanması planlanan bölgede anıt mezar ve bazı kalıntılar olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yer alan Bayraktepe Tabiat Parkı'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) başlattığı ağaç ve doğa katliamı kenti ayağa kaldırdı. Samsun-Ordu Karayolu'nun Bayraktepe tarafına doğru 400 metre içeriye doğru tıraşlanmasını öngören çalışma kapsamında yapılan katliam bölgesinde, tarihi mezar ve kalıntılar olduğu ortaya çıktı. 

MİMARLAR ODASI TAKİPTE 

Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, "Yaptığımız inceleme sonucu 1989 yılında tescillenmiş bir anıt mezara ve tarihi kalıntılara rastladık. Mezarın tescil edilmesi Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na başvurduk. Burada tarih var. Tarihe ve doğaya kıymayın. Mimarlar Odası olarak konunun takipçisiyiz, izin vermeyiz "dedi. 

HEYET BÖLGEDE İNCELEME YAPTI 

Memişoğlu şöyle devam etti; "Koruma Kurulu ile yaptığımız görüşmede,  Bayraktepe Tabiat Parkı alanı içerisinde tescilli kaya mezarı bulunduğu, ancak tescillendiği dönemde koordinatlarını tam olarak kayıtlara geçmediğinin bu sebeple evrak eksiği bulunduğu ifade edildi. Mimarlar Odası'nın yazılı müracaatı üzerine, koruma kurulu görevlileri, eksikliklerin giderilmesi için kaya mezarının yerinde yeniden incelenmesi için alanda çalışma yaptılar. Bu çalışma Nisan ayı sonunda toplanacak Koruma Kurulu heyeti tarafından değerlendirilerek eksikliğin giderilmesi sağlanmış olacak. Bu sebeple Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin alanda çalışma yapması yasal olarak suçtur. Mustafa Demir, doğayı, doğal mirası yok etmekle kalmayıp kültürel mirası yok etmektedir. 
Umarız yeni SBB Başkanı Halit Doğan, bu tutuma seyirci kalmaz "dedi. 

Samsun'daki doğa katliamının arkasında kimler var? - Habere gitmek için tıkla

samsun tekkeköy doğa çevre bayraktepe anıt mezar