Samsun'daki Akıllı Trafik sorunu çözüm bekliyor

TAKİP ET

SBB eski Başkanı Mustafa Demir tarafından 225 milyon lira maliyetle hayata geçirilen Akıllı Trafik sistemi de kentte trafik sorununu çözmedi. Samsun'un trafiği İstanbul trafiğini aratmazken, itfaiye ve ambulans hizmetlerinde de aksama gündeme geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) eski Başkanı Mustafa Demir döneminde hayata geçirilen 225 milyon lira maliyetli Akıllı Trafik projesi, kent trafiğini içinden çıkılmaz bir hale soktu. Tatil ve özel günlerde kent trafiği kilitlenirken, ambulans ve itfaiye gibi hizmetlerin trafik sıkışıklığı nedeniyle aksadığı konusu gündeme geldi. 

SAMSUN KARADENİZ'İN TÜP GEÇİDİ ADETA 

Karadeniz'in tüp geçidi konumundaki Samsun Ordu Karayolu ve Canik, İlkadım ve Atakum'dan geçen Atatürk Bulvarı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle kent trafiği içinden çıkılmaz hal alırken, itfaiye ekiplerinin ihbara trafik sıkışıklığı nedeniyle gitmekte zorlandığı objektiflere yansıdı. 

KENT MERKEZİNDE OTOPARK SAYISI YETERSİZ 

Öte yandan bayram ve özel günlerde kent merkezindeki otoparklarda tamamen doluyor. Kentte araç sayısı 457 bin 291'e yükselirken, trafikte cinnet getiren vatandaşlar ise acil olarak çözüm bulunmasını istiyor. Vatandaşlar alternatif yolların açılmasını da talep etti. 

samsun mustafa demir