Samsun'daki doğa katliamı yapılan milli parkta çalışma durduruldu! Sorumlu halen sessiz

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Bayraktepe Milli Parkı'nda SBB'nin başlattığı doğa katliamını gündeme getirmemizin ardından çalışma durduruldu. Milli Parklar'dan Sorumlu Halim Özdemir ise sessizliğini koruyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Tekkeköy Bayraktepe Milli Park'ın yola bakan kısmının 400 metre içeriye doğru tıraşlanması ile ilgili çalışma başlatmıştı. İş makinelerinin milli parka girip doğa katliamına yol açması kent gündemi oturururken, bölgeden kaya mezarınında çıkması sonrası çalışmalar durduruldu. 

SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Bayraktepe Milli Park bölgesinden ekiplerini çekti. Bayraktepe Milli Park sahasındn sorumlu olan Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Halim Özdemir ise halen konu ile ilgili açıklama yapmadı. Özdemir, sessizliğini koruyor. 

MİMARLAR ODASI'NDAN KORUMA BAŞVURUSU 

Öte yandan Bayraktepe Milli Park sahasında Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından tespit edilen kaya mezarı ile ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na yazılı olarak başvuruda bulunuldu. Mimarlar Odası tarafından Kurul'a ulaştırılan yazıda şunlar kaydedildi; " Samsun, Tekkeköy, Asarağaç Köyü 2493 Ada 1 parsel kent planlarında orman alanı olup tabiat parkı olarak hizmet vermektedir. Bu alan içerisinde kurumumuzca bir adet kaya mezarı bulunduğu ve bu kültürel varlığın kurumunuzca tescillendiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce bahsedilen parselin bir bölümünde kaya düşmelerini engellemek gerekçesi gösterilerek nazım plan değişikliğine gidilmiştir. Yapılan Bu plan değişikliği neticesinde tescilli kaya mezarlığı da ortadan kalkacaktır. Bu değişiklikten sonra kurumunuzdan onay alınmış mıdır? Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu alanda çalışmalar başlatılmış olup ağaç sökümü ve nebati toprağın kaldırılması işlemleri devam etmektedir. Şayet bu işlem kurumunuzun onayı alınmaksızın yapılmakta ise, gereğinin yapılması için bilgilerinize sunarız "ifadeleri kullanıldı. 

Samsun'daki doğa katliamının arkasında kimler var? - Habere gitmek için tıkla

Samsun'da milli parklar katlediliyor il müdürü nerede? - Habere gitmek için tıkla

Samsun'daki ağaç kıyımına herkes izin vermiş- Habere gitmek için tıkla

Samsun'daki ağaç katliam alanından anıt mezar çıktı - Habere gitmek için tıkla

samsun tekkeköy doğa katliamı çevre