Samsun'daki doğa katliamının arkasında kimler var?

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde ağaç katliamı olanca hızıyla sürüyor. Belediye Başkan değişim sürecine denk getirilen 'katliamın arkasında kimler var, talimatı kimler verdi, merak ediliyor. Halk, Samsun Valiliği ve Çevre Müdürlüğü'ne çağrı yaptı.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Asarağaç Mahallesi'nde bulunan Bayraktepe'de 6 dönümlük alanda ağaç katliamı doğa katliamına döndü. Yol yapmak için alelacele yapılan doğa katliamında Büyükşehir ekipleri çalışıyor ancak, yeni seçilen Başkan Halit Doğan makamına oturmadığından 'Katliamın talimatını kim verdi' merak ediliyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin iş makineleri bölgede ağaç kesiminin yanı sıra olası toprak kaymasının önüne geçme gerekçesiyle yol açma çalışmaları da yapıyor.

Seçimlerden hemen önce başlatılan çalışmanın talimatını eski Belediye Başkanı Mustafa Demir'in verdiği iddia edilirken, kısa sürede Bayraktepe mevkiinde  binlerce ağaç adeta katledildi. Mahalle sakinlerinin tepkilerine rağmen sürdürülen ağaç katliamı, seçimin tamamlanması, Başkan Demir'in görev  süresinin bitmesine rağmen de durdurulmadı. 

BAŞKAN DEMİR HALEN NEDEN BELEDİYEYE GELİYOR?

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Halit Doğan, henüz mazbatasını alıp koltuğuna oturmadığından şu an talimatları kim veriyor, çok çeşitli iddialar var. Eski Başkan Demir'in görev süresinin dolmasına rağmen Başkan danışmanı olarak belediyede görev yapacağı dahi öne sürülüyor. Vatandaşlar, iş makinelerinin ağaç kesim çalışmalarını görüntüleyip, paylaşarak, çevrecilerden ve yetkililerden 'katliama dur denilmesini' beklerken, çevre örgütleri de 'Doğamıza sahip çıkalım. Arkasında başka oyunlar var. Rant için yeşilimizi, doğamızı heba etmelerine izin vermeyelim' çağrısında bulundu. 

TEKKEKÖY'E BAŞKAN OLAN CANDAL, OLAY YERİNDE?

Öte yandan SBB eski Başkanı Mustafa Demir'in görev süresinin bitmesine rağmen belediyede olması, belediye iş makinelerinin halen bölgede çalışması, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Tekkeköy Belediye Başkanı seçilen Mustafa Candal'ın da iş makinelerinin çalıştığı sırada bölgede olması da kafaları iyice karıştırdı. Henüz mazbatasını almayan Candal'ın 'katliamın yanında  mı, karşısında mı' bir açıklama  yapılmadı. Bu doğa katliamının arkasında kimler, talimatları kim veya kimler veriyor, Samsun Valiliği ve Çevre Müdürlüğü neden halen bir kamuoyu açıklaması yapmadı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

O KAYALAR CENGİZ HOLDİNG'E Mİ GİDİYOR

Öte yandan çevre örgütlerinin 'rant iddiasını destekleyen gelişmelerle ilgili de bölgede çalışmalar yapılıyor'. Kirazlık bölgesinde yıllardır mahkemelik olan bir binanın arka tepesinden zemine düşen kayalar da taşınmaya başlandı. İş makinelerince kamyonlara yüklenen kaya parçalarının Cengiz Enerji'ye ait Eti Bakır şirketince Tekkeköy'de 179 bin metrekare alanda sülfürik asit tankları, hurda ve çeşitli depoların kurulması için doldurulması planlanan dolgu alanında kullanılacağı öne sürüldü.

samsun tekkeköy doğa çevre