Samsun'daki doğa katliamının raporu KTÜ'nün çıktı

TAKİP ET

Samsun'da Tekkeköy Bayraktepe Milli Park'ında yaşanan doğa katliamına yönelik hazırlanan planda, KTÜ Mimarlık Fakültesi'nin raporu yer aldı. Zirat Mühendisi Hayati Tosun, "Samsun'un üniversitelerinden neden görüş alınmadı?" diye sordu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) eski Başkanı Mustafa Demir, görevi devretmeden 3 gün önce meclisten daha önce geçirdiği plana göre, Tekkeköy Bayraktepe Milli Parkı'nda doğa katliamının talimatını verdi. 

Bölgede 6 bin metrekare alanda ağaçlar kesilirken, Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin yaptığı çalışma ile bölgede kaya mezarı tespit edilmesi ve doğa katliamının kent gündemine oturması üzerine çalışmalar durdu. Plana dayanak olan Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Mimarlık Fakültesi raporu ortaya çıktı. 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden(OMÜ) ismini vermeyen Çevre Mühendisliği bölümünden bir profesör böyle kapsamlı çalışmanın Çevre ile Ziraat Mühendisleri Fakültelerinden alınacak raporla yapılması gerektiğini belirtirken, Ziraat Mühendisleri Odası 12. Dönem Başkanı ve CHP eski Tarım Komisyonu Başkanı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun raporların neden  Samsun'daki üniversitelerden alınmadığını sordu. 

PROJEDEN VAZGEÇİLMELİ 

Bölgede kapsamlı inceleme yaptığını anlatan Tosun, "Milli Park'ın girişinde SBB'nin astığı 'Samsun yeşili ve mavisiyle buluşuyor' yazılı tabela var. Ancak SBB bölgede doğa katliamına girişiyor. Samsun-Ordu karayoluna paralel şekilde yer alan Bayraktepe Milli Parkı'nın yola bakan kısmından 400 metre içeriye doğru tıraşlama yapma adı altında doğa katliamına girişiliyor. Böyle bir çalışmayı Milli Park'ta yapıyorsunuz. Samsun halkının stres attığı ve piknik yaptığı böylesi doğa harikası bir yere nasıl kıyarsınız. Bölgede taş ocağı yapılacağı, hatta çalışmadan çıkacak tahkimatın Etibakır'ın denizi doldurarak yapacağı kimyasal depolama tesisinin dolgu çalışmasında kullanılacağı söyleniyor. KTÜ'den rapor alınmış. Ancak Samsun'un üniversitelerinde Çevre Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği bölümleri vardır. Neden Samsun'dan rapor alınmadı? Bu çalışma yeni başkanında ilk sınavıdır. Doğa katliamını öngören çalışmadan  vakit geçirilmeden vazgeçilmelidir "dedi.

Samsun'daki doğa katliamının arkasında kimler var? - Habere gitmek için tıkla

Samsun'da milli parklar katlediliyor il müdürü nerede? - Habere gitmek için tıkla

Samsun'daki ağaç kıyımına herkes izin vermiş- Habere gitmek için tıkla

Samsun'daki ağaç katliam alanından anıt mezar çıktı - Habere gitmek için tıkla

samsun tekkeköy bayraktepe