Samsun'daki o acayip yapıya soruşturma istendi

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Yalı Kafe alanına inşa ettirdiği çelik konstrüksiyonlu yapının kaçak ve kıyı kenar çizgisinde olduğunu savunan CHP'li meclis üyelerinin savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı. Savcılık Valilikten soruşturma izni istedi. Valilik soruşturma izni vermedi. İtiraz yolda. İşte detaylar...

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Başkanı Mustafa Demir'in CHP'li Atakum Belediyesi'nin kullanımındayken İller Bankası'ndan tahsisini aldığı Yalı Kafe alanına, hatırlanacağı üzere Kitap Kafe projesi inşaatına başlanmıştı. 49 milyon liraya ihale edilen ve daha sonra Yalı Kafe ismini alan projeye eklenen çelik konstrüksiyonlu yapı tartışma yaratmıştı. 

VALİLİKTEN SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ 

CHP'li Meclis Üyeleri, söz konusu yapının otopark olarak belirlenen alana yapıldığı ve kıyı kenar çizgisi üzerine kaçak olarak yapıldığını öne sürerek sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun ardından savcılık SBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı, Ruhsat ve Denetim Şube Müdürü ve İnşaat Teknikeri hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlaması ile Valilik'ten soruşturma izni istedi. 

VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ 

Samsun Valiliği ise soruşturma izni vermedi. İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından CHP'li meclis üyelerine gönderilen yazıda, soruşturma izni verilmemesi kararına Samsun Bölge idare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi'ne itiraz edilebileceği bildirildi. SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek'in itiraz dilekçesini hazırladığı öğrenildi. 

YARGI 5 KEZ İPTAL ETMİŞTİ 

Hatırlanacağı üzere Yalı Kafe alanına inşaatına başlanan Kitap Kafe projesi ile ilgili CHP'li Meclis Üyeleri, 5 kez dava açmış, projenin imar planları ve yapı ruhsatı iptal edilmişti. Yargı kararlarına rağmen SBB Meclisi'nde yeni imar planları hayata geçirilmişti. 

samsun atakum