Samsun'dan Van'daki Çocuklar İçin Özel 23 Nisan Kıyafetleri Üretildi

TAKİP ET

Tekkeköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Van'daki çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda giyecekleri özel kıyafetler dikiyor.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Van'daki çocuklar için özel kıyafetler üretiyor.

Proje kapsamında dikiş makinesinin başına geçen kursiyerler, 12'si kız 29 öğrencinin bayramda giymesi için kıyafet dikmeye başladı.

Üretilen kıyafetler, Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Kaşım köyüne gönderilecek. Giyim üretim teknolojisi öğretmeni Berna Fatıma Yıllar, projenin detaylarını paylaşarak, kursiyerlerin Van'daki çocukların mutluluğunu düşünerek özveriyle çalıştığını belirtti.

Kursiyerlerden Saadet Kaya ise projeye katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, dikiş dikmeyi öğrenmenin yanı sıra aile bütçesine de katkı sağladıklarını dile getirdi.

samsun Vandaki Çocuklar İçin Özel 23 Nisan Kıyafetleri Üretildi Tekkeköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tekkeköy ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı van samsun haber gündem haber