Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan: "Hak Ettiğimiz Değeri Göremedik"

TAKİP ET

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, mesleğe yönelik olumsuz düzenlemeleri protesto etmek amacıyla 16 Ekim'de Ankara'da büyük miting gerçekleştirileceğini açıkladı.   

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, Türk Eczacılar Birliği'nin koordinesinde mesleğe yönelik olumsuz düzenlemeleri protesto etmek amacıyla 16 Ekim'de başkentte Türkiye'nin bütün illerinden eczacıların katılımı ile miting düzenleneceğini açıkladı. 

'ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ'

Eczacıların büyük bir özveri ile görevlerini sürdürdüğüne dikkati çeken Karacan, "Bizler, ülkemizin dört bir yanında, ilaç eczacılık hizmetlerinin sürdürülmesi, toplumun doğru, etkin ve güvenilir ilaca erişimi ve toplum sağlığının korunması için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bizler ülkemizin en ücra köşelerinde, köylerinde, mahallelerinde tek bir hastamız bile ilaçsız kalmasın diye eczacılık mesleğini yaşadığımız her türlü zorluğa rağmen onurlu bir şekilde sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz "dedi. 

Onur Ferhat Karacan 

'HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ GÖREMEDİK'

Eczacıların pandemi sürecinde canı pahasına görev başında olduğuna dikkati çeken Karacan, "Eczacılar yok sayıldı. Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamıyoruz;  Hak ettiğimiz değeri göremiyoruz. Biz eczacılar, artık eczacılığı baremler arasına sıkıştıran sisteme dur diyoruz. Hastalarımızın ilaca erişim hakkının önündeki engellerin bir an önce kaldırılması için artık kalıcı önlemlerin alınması gerekiyor.  Biz eczacılar, hem meslektaşlarımızı hem de hastalarımızı mağdur eden ilaç yokluklarına dur diyoruz. Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı. Fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor.
Hastalarımızın cebini yakan yüksek fiyat farklarına dur diyoruz. Stratejik personel olarak hizmet veren kamu eczacılarımızı hiçe sayan, hakkaniyet ilkesini çiğneyen ve çalışma barışını bozan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğini kabul etmiyoruz. Bizler, kronik hastalık takibi, aşılama hizmetleri gibi pek çok hizmet ile sağlık sisteminin gelişmesine katkı sağlayacak bir modelin başlatılmasını ve eczacılara bu hizmetlerin karşılığında meslek hakkının verilmesini istiyoruz "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT