Samsun Eczanelerde 'Siyah Afişli' Eylem Var 

TAKİP ET

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, ilaç fiyatlarında yaşanan artışa eczanelere astıkları siyah afişle dikkat çektiklerini belirterek, çözüm çağrısı yaptı. 

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, uzun bir süredir ilaca erişim sıkıntıları, ilaç yoklukları, artan ilaç fiyat farkları ile mesleğin ekonomik olarak darboğaza girdiğine dikkati çekti. 

Onur Ferhat Karacan 

'KAPATMALAR 
OLABİLİR'

Karacan, "Ancak ilaç eczacılık hizmetlerimizin sunumunda yaşadığımız sıkıntılara çözüm bulamadığımız gibi Sağlık Bakanlığı’nın biz eczacıları ve hizmet sunum süreçlerimizi zorlayan pek çok uygulama değişikliği ile karşı karşıya bırakılıyoruz. Gelinen bu noktada süreç bizlere, 'kesintisiz sunduğumuz ilaç eczacılık hizmetleri devam edebilsin, eczanelerimiz yaşasın' diye eczane kapatma dahil bazı tedbirleri alma sorumluluğunu yüklüyor.

Bizler, en kolay erişebildiğiniz sağlık danışmanlarınız eczacılar olarak, aldığımız tüm kararlarda daha sağlıklı bir toplum ve mesleki gelecek hedefini amaçlıyoruz. Bu amaçla hazırlanan afişimiz tüm bölge eczanelerimize dağıtımı sağlanmış ve eczane vitrinlerinde yerini almıştır "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT 

Samsun'da eczaneler, fiyat artışları ve bazı ilaçların bulunamamasına, astıkları afişlerle dikkat çekti.