Samsun Emniyeti Vatandaşları Bilinçlendiriyor: 'NARVAS' ve Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları

TAKİP ET

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Toplum Destekli Polislik birimleri tarafından düzenlenen etkinliklerle vatandaşları 'NARVAS' projesi ve çocuklar için temel güvenlik kuralları konusunda bilgilendiriyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Toplum Destekli Polislik birimleri tarafından düzenlenen etkinliklerle vatandaşları bilinçlendiriyor. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı iki kursta 38 kişiye, Alaçam Kızlan Mahallesi'nde 14 kişiye ve Atakum’da gerçekleştirilen iki NARKONOKTA faaliyeti kapsamında 900 vatandaşa olmak üzere toplamda 952 kişiye 'UYUMA' uygulaması ve NARVAS projesi tanıtılarak bilgilendirme yapıldı.

Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri, 'Güvenli Mahallem, Güvenli Eğitim Projesi' kapsamında Atakum Yeşildere Anaokulu'nda 172 öğrenciye temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı konularında bilgilendirme yaptı. Ayrıca, öğrencilere özel olarak 'Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları' broşürleri dağıtıldı.

Emniyet birimleri, toplumun farklı kesimlerine yönelik gerçekleştirilen bu bilinçlendirme etkinlikleri ile hem narkotik suçlarına karşı farkındalık oluşturmayı hem de çocukların güvenliği konusunda toplumun desteğini sağlamayı hedefliyor. Bu tür etkinlikler, yerel toplulukların polis ile etkileşimini artırarak güvenlik bilincini yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Samsun Emniyeti Vatandaşları Bilinçlendiriyor NARVAS Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları