Samsun Fener Plajında 'Mavi Bayrak' Tehdidi

TAKİP ET

Samsun'un Mavi Bayraklı plajı konumundaki Fener Plajı'nın hemen arkasında kapasitesi artırılan barınaktan denize tuvalet ve mutfak atıkları bırakılıyor. Bu durum 'Mavi Bayrak'ı tehdit ediyor.

Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'nde yer alan Mavi Bayrak statüsündeki Fener Plajı'nın hemen arkasında Balıkçı Barınağı'nın kapasitesi geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan çalışma ile artırıldı. Barınaklara mutfak lavabo ve duş konulurken, giderin denize bırakılması şaşırttı. 

Mutfak ve tuvalet atıklarının Mavi Bayrak statüsündeki Fener Plajı'nın hemen yanına bırakılması çevrede yoğun bir koku oluştururken, plajın statüsünüde tehlikeye soktu. Konu vatandaşlar tarafından CİMER'e şikayet edilerek çözüm çağrısı yapıldı. 

CİMER'E 
ŞİKAYET EDİLDİ 

CİMER'e yapılan şikayette şunlar kaydedildi; "Samsun Atatürk Bulvarı Baruthane mevki Fener Plajı yanında bulunan yeni yapılmış olan balıkçı barınaklarında bütün yağlı pis kimyasal deterjan atıkları ve kulübedeki pisuvar idrar suları direkt olarak denize akıtılmaktadır ve ayrıca tekne kayık bakımıda orada olduğundan tüm zehirli boya akıntılarıda denize karışmaktadır. Dibinde bayanların kullandığı plaj dahil seneye burada pislikte denize girmeyi bırakın, kokudan yakından bile geçilemeyecektir. Bu konu ile ilgili denetimin yapılmasını bu giderlerin derekirse kanalizasyona bağlanmasını orada balık tutan çocukları ile gezen bir vatandaş olarak rica ediyorum, teşekkür ediyorum "ifadelerini kullandı. Zekeriya FIRAT