Samsun Gündemi canlı yayınında Tekkeköy'e yapılacak asit depoları tartışıldı

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapılacak Asit Depoları, Samsun Gündemi canlı yayınında tartışıldı. Mimar İshak Memişoğlu canlı yayında, "Sadece Tekkeköy değil, Samsun tehlikede" dedi.

Samsun'da gazetecilerin katılımı ile gerçekleştirilen Samsun Gündemi canlı yayınında Tekkeköy ilçesinde yapılacağı gündeme gelen Asit Depoları CHP Milletvekili Murat Çan ve mimar İshak Memişoğlu'nun katıldığı programda ele alındı.

Samsun Kent TV ve Kanal 362'nin You Tube kanalları ve Samsun Kent Haber'in de facebook sayfasından ortak olarak canlı yayınladığı Samsun Gündemi programının Cuma günü yeni bölümüne CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan ve Samsun Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu konuk oldu. Milletvekili Çan ve mimar Memişoğlu, canlı yayında gazeteciler Haydar Öztürk, İsmail Akduman ve Coşkun Özbek'in Asit Depoları ile ilgili sorularını yanıtladı.

ZARAR VERMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu, katıldığı Samsun Gündemi canlı yayınında, Tekkeköy'de denizin doldurularak yapılacağı gündeme gelen Asit Depoları'nın sadece Tekkeköy ilçesini değil, Samsun'u da tehdit edeceğini söyledi. Memişoğlu, söz konusu yatırımın denizi ve kıyıları tehdit edeceğini kaydederek "Bu yatırımın reddedilmesi gerekiyor. Bu tür tesislerin çevreye zarar vermemesi mümkün değil. Bu tesis denizin üzerine kurulacak. Burada oluşabilecek herhangi bir olumsuzlukta sadece Tekkeköy değil, Samsun tehlikeye girecek. Bu tesis bütün kenti ilgilendiren bir tesis. Burada yapılan ÇED raporu, dolgu sahası ile ilgili. Dolgu esnasında çevrede oluşabilecek zararlar var raporda. Orada depolar ve kimyasallar hiç heseba katılmıyor. ÇED toplantısında şunu gördük. Kamu kurumları kamunun menfaatini gözetir. Orada yanlış bir usul uygulandı. Halk yoktu, şirket yetkilileri ve kamu kurum temsilcileri vardı. Halk olmadığı için bu toplantının yapılmaması gerekiyordu." dedi.

SAMSUN'A BÜYÜK İHANETTİR

Samsun Gündemi canlı yayınında CHP Samsun Milletvekili Murat Çan'da Tekkeköy ilçesinde yapılacak asit depoları ile ilgili TBMM'de açıklama yaptığını belirtti. Milletvekili Çan, söz konusu depoların 25 futbol sahası büyüklüğünde olacağını ifade ederek, "O bölgenin insanı solunum hastalıklarına çok fazla maruz kalıyor. Deprem riski taşıyan bu güzelim şehirde bu tür hamleler yapılıyor. Tekkeköy açıklarında 25 futbol sahası bir alanı doldurarak bir atık deposu yapılacak. Bu kimyasal atık deposu. Samsun'un belki de sanayi bölgeside olsa, görünümünü etkileyecek bir alan haline getirilecek. Bu Samsun'a yapılacak en büyük ihanettir" diye konuştu.

samsun tekkeköy çevre