Samsun Havza'da 15 Senelik Hayal Gerçekleşiyor

TAKİP ET

Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilecek 10 fabrikanın temeli atıldı. Vali Zülkif Dağlı, "15 sene önce bunlar hayal gibiydi. Düzenli sanayileşmeye gidiyoruz. Burada 3 bin 500 kişinin çalışacağı ayrı bir dünya olacak" dedi

Havza OSB'de triko, kenevir işleme, aksesuar, süt ürünleri, yem, ahşap yapı ve medikal tıbbi alet alanlarında faaliyet gösterecek 10 fabrika için temel atma töreni düzenlendi.

Havza OSB'ye tüm altyapı tesislerinin tamamlanmış olması ve konumu nedeniyle yatırımcılar tarafından yoğun talep gösterildiğini ifade eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, tahsisi yapılan 29 parselden 5’inde üretime geçildiğini, 5’inde inşaatın devam ettiğini, 9’unda proje çalışmalarının sürdüğünü ve 10’unun da toplu olarak temelinin atıldığını söyledi.

Üretimde olan firmalarda 220 kişinin istihdam edildiğini belirten Vali Dağlı, 3 bin 500'ün üzerinde kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

ÜRETİM VE İSTİHDAM 
OLMADAN OLMAZ

Temeli atılan fabrikaların üretim ve istihdam açısından önemli olduğuna vurgulayan Dağlı, şöyle konuştu; "Organize sanayi bölgeleri önemli. Kavak OSB'nin genişleme alanı kabul edildi. Vezirköprü'de organize sanayinin kuruluşunu bakanlığımıza gönderdik, olumlu dönüş geldi. Üretim olmadan olmaz, istihdam olmadan olmaz. Bunların da yolu düzenli sanayileşmedir ve organize sanayi bölgeleridir. 15 sene önce bunlar hayal gibiydi. Yolu yapılmış ortada hiç bir şey yok. Herkeste soru işaretleri var. Ama geldiğimiz noktayı şimdi görüyoruz. 5-6 sene sonra burada baktığımızda tüm sanayi tesisleri çalışır vaziyette içinde okuluyla, tesisleriyle, çalışanlarıyla burada ayrı bir dünya olacağını şimdiden görüyor gibiyim."

FABRİKARIMIZ CEPHE OLACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yıllarca sanayi konusunda Çorum bize örnek gösterildi. Samsun'un sanayi elektrik tüketimi 10 yıl önce de Sinop'tan Artvin’e kadar tüm vilayetlerden fazlaydı. Samsun’un o beğenmediğimiz sanayisi yine tüm Karadeniz’den fazlaydı. Keneviri ilaç sanayinde değerlendirmediğinizde yeteri kadar ekonomik değeri olamayabiliyor. Temel attığımız tesisle bugünden sonra kenevir alanında ekimine, sanayisine ve ihracatına ve ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise, "Bu kıvılcımın ateşi 2019’da temel atarak başlamıştı. Kurtuluş Savaşı sadece askeri anlamda değil cephede değil, ekonomik anlamda da verilir. İnşallah temellerini attığımız her fabrika birer cephe olacak. Biz ekonomik anlamda kalelerimizi inşa etmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.  İHA-AA