Samsun Havza'da hedef 100 bin nüfus

TAKİP ET

AK Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, istihdama yönelik çalışmalarla ilçede işsizliği bitireceğinin sözünü verdi. İkiz, nüfus planlamasını 100 bine göre yaptıklarını söyledi.

Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, adaylığının açıklanmasının ardından başladığı seçim çalışmalarında ilçenin 81 kırsal mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

15 yıl boyunca Havza'da belediye başkanlığı görevi yapan ve vatandaşlar tarafından 'efsane başkan' olarak hatırlanan Murat İkiz, "Havzalılarla özlem gideriyoruz" dedi. İkiz, "Vatandaşlarımızın Cumhur İttifakı'na ve şahsıma olan güvenlerini yerinde görmek bizi çok mutlu etti. 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde Allah'ın izni ile rekor bir oyla yeniden başkan seçileceğimizi görüyorum" şeklinde konuştu.

Havzalılara yeni dönemde yapacağı hizmetler hakkında bilgiler veren AK Partili Başkan Adayı Murat İkiz, daha çok istihdama yönelik çalışmalar ile Havza'da işsizliği bitireceğinin sözünü verdi.

HAVZA'NIN NÜFUS PLANLAMASI 100 BİN

Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz, "İlçemiz yıllarca göç verdi, görüyoruz ki gençler gurbetin yolunu tutmuş. Bu dönem buna son vereceğiz. Artık tersine göçün startını veriyoruz. 2004 yılında temellerini attığım OSB'de fabrikalar üretime başladı. Yeni fabrikalar geliyor. Talepler o kadar arttı ki biz yeni dönemde OSB'de yeni yer tahsisleri için çalışmaları hızlandıracağız. Sadece OSB'de 10 bin insanımıza iş sağlayacağız. Termal turizmde de çok önemli çalışmalar yapacağız. Önceki dönem temellerini attığımız bin 500 yatak kapasiteli Hattuşa Termal Tatil köyü yılsonu itibariyle faaliyete başlıyor. Bizim için artık Havza'da termalde ilçeye gelir getirecek proje dönemi başlıyor. Havza'da hamamcılığa dayalı termal turizmi bitireceğiz. Amacımız ilçemize her yıl beş yıldızlı bir termal otel kazandırmak" dedi.

Murat İkiz, "Buralarda oluşacak istihdam ile gurbetten gençlerimiz memleketine dönüş yapacak. Sanayi ve turizmde sağlanan gelişme bizim nüfusumuzu 40 binlerden 70-80 binlere çıkartacak. Bu nedenle biz artık şehrimizi 100 bin nüfusa göre yeniden planlayacağız" sözlerini kaydetti.

samsun Samsun haber Havza nüfus Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz: