Samsun İçin Yağış Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların beklendiğini duyurdu. Batı bölgelerinde sabah ve gece sis oluşumu öngörülürken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya ve Ordu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde ise Samsun'un doğusunda yağışlar görülecek. Ülkenin batı kesimlerinin iç bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşumu öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Rüzgarlar genelde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden eserken, Güney Marmara, Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/s) etkili olacak.

Bazı Şehirlerde Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklıklar:

Ankara: Parçalı bulutlu, 21°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 22°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 28°C

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve yarın öğle sonrası yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar, 27°C

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 28°C

Samsun: Doğu kesimleri sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 18°C

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle sonrası yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 13°C

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, 23°C

Vatandaşlar, özellikle çığ tehlikesi bulunan Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor.

Samsun İçin Yağış Uyarısı Hava Durumu Samsun Haberleri Samsun için Kuvvetli Yağmur Uyarısı sağanak yağış