Samsun ile Nablus 'kardeş şehir' oldu

TAKİP ET

Samsun ile Filistin'in Nablus şehri arasında 'kardeş şehir' protokolü imzalandı. SBB Başkanı Mustafa Demir, yerel yönetimlerde Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirtti.

Samsun ile Filistin'in Nablus şehri imzalanan protokol ile 'kardeş şehir' oldu. Protokolü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami A. Hiijawi imzaladı.

Başkan Mustafa Demir, "Yerel yönetimlerde Türkiye güçlü bir ülke. Kardeş belediye ilişkisi kurduğumuz, kardeşlerimizle iki ülke arasında ilave gelişmeye, dayanışmaya vesile olacak şekilde bir çalışma yapacağız. Filistinsiz bir Türkiye, Türkiyesiz bir Filistin düşünülemez. Azerbaycan zaten ifade ettiğimiz gibi ‘İki millet tek devlet’ olarak gördüğümüz can kardeşimiz" dedi. 

TÜRKİYE'NİN DURUŞU BİZE GÜÇ VERİYOR

Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami A. Hijjawi ise, "Özellikle ulaşım araçları ve yollarla ilgili meselelerde; katı atıklar, itfaiye gibi alanlarda güzel adımlar atılabilir" diye konuştu. Filistin Devleti Büyükelçiliği Müsteşarı Rana Abusiba da, "Türkiye'nin Filistin'le birlikte olan duruşunu biliyoruz. Türkiye hep adil bir tarafta yer almıştır. Kudüs problemi ile söylemek isterim ki; Türkiye gerçekten büyük bir duruşla yanımızda duruyor. Bu bize ayakta durma gücü veriyor" şeklinde konuştu.