
Samsun İlkadım'da Saathane'deki dükkan kiraları ateş pahası
Saathane Meydanı'nda inşa edilen iki dükkan için kiralama ihalesi yapılacak. 29 ve 100 metrekarelik dükkanların muhammen aylık kira bedelleri dikkat çekti. İhaleye katılan firmalar, 'artırım yarışması' yapacak.
Samsun'un İlkadım ilçesinde Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen iki dükkan için kiralama ihalesi yapılacağı duyuruldu.
14,50 metrekare taban alanı 29 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 7 bin 250 lira muhammen aylık kira bedeli ile 02 Kasım 2023 günü saat 14:30’da, 50,10 metrekare taban alanı 100,20 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 25 bin 50 TL muhammen aylık kira bedeli ile 09 Kasım 2023 günü saat 14:30'da kiralama ihalesi yapılacak.
MÜLK SAHİPLERİ İLE ANLAŞTIK
SBB Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Dükkanlar açık olunca bölgedeki alışveriş aktivitesi arttı. Dükkanlarımızın hemen Taşhan'ın yanında bulunuyor ve direkt olarak Saathane Meydanı'na bakıyor. Samsun eski günlerine geri dönüyor" dedi.
Albayrak, "Büyük Cami'nin önünde yıkılmamış olan dükkanlar var. Biz mahkeme süreci devam ederken buradaki mülk sahipleri ile anlaştık. Belediyemize ait olan ve yapımı tamamlanan dükkanlara kendilerini geçici süreyle 1 yıllığına kullanım hakkı tanıdık. Bu işyerlerinin taşınma işleminin ardından boşaltılan dükkanlar yıkılacak. Daha sonra yeni dükkanlar yapıldığında vatandaşlarımız kendi yerlerine geçecekler."