Samsun kıyılarına vuran binlerce İsrail Sazanı telef oldu

TAKİP ET

Samsun'da, tatlı sulardan gelen binlerce İsrail sazanı, Karadeniz'in tuzlu sularına karışması sonucu şok geçirerek telef oldu ve kıyıya vurdu.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde bulunan lagün göllerinde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, göllerin Karadeniz'e bağlantılı kanalları açıldı. Bu durum, göllerde yaşayan ve diğer balık türlerinin üremesini engelleyen binlerce İsrail sazanının Karadeniz'e dökülmesine neden oldu.

Tuzlu suya karışan istilacı balıklar telef oldu ve kıyıya vurdu. Bazı ölü İsrail sazanları ise martılar ve kediler tarafından yem olarak tüketildi.

Bölge sakinlerinden Emrullah Yılmaz, durumu şu şekilde ifade etti: "Sabahları spor yaparken burada martıları gördük. Merak ettim ve baktım yer balık dolu. Daha önce görmemiştim. İlk defa görüyorum."

Vatandaşlardan Olgun Aydoğan ise şunları söyledi: "Kıyıda çok fazla balık yoğunluğu var. Ölen balıkları gördük. Korktuk ve tereddüt ettik. Baktığımızda İsrail sazanı olduğunu gördük ve rahatladık. Bunlar istilacı bir tür. Tabii, bu balıklar tuzlu suda yaşayamadıkları için zamanla kıyıya vurarak öldüklerini gördük."

samsun israil sazanı karadeniz