Samsun Merkezli Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonunda 9 Gözaltı

TAKİP ET

Adana, Ankara, Isparta ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla, Samsun merkezli "kripto para ve kripto para yatırımı" dolandırıcılığına karıştıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin Telegram adlı mesajlaşma programında kurdukları gruplarda kendilerini "kripto para yatırım uzmanı" olarak tanıtarak aldatıcı dekont paylaşımları ve olumlu yorumlarla mağdurları kripto para yatırımına ikna ettikleri belirlendi.

Dolandırıcıların, mağdurları sahte kripto para sitelerine yönlendirerek, bu sitelere yatırım yapmalarını sağladıkları ve daha sonra çeşitli bahanelerle para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan bir kişi serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan diğer 8 kişi Samsun Adliyesine sevk edildi.

Bu operasyon, kripto para dolandırıcılığına karşı yapılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

samsun Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı samsun merkezli kripto para dolandırıcılığı kripto para dolandırıcılığı Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kripto para yatırım uzmanı operasyon 9 gözaltı asayiş samsunhaber haber