Samsun Meslek Lisesi'nde Kızlar Denizlere Kaptanlık Yolunda

TAKİP ET

Samsun'da faaliyet gösteren Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, genç kaptan adaylarına ev sahipliği yapıyor. Mavi Vatan ve uluslararası denizlerde kaptanlık hayali kuran gençler, lise eğitimleri sonrasında hemen iş bulma şansı elde ediyor.

Samsun'un denizcilik sektöründeki geleceğini şekillendiren okulda, öğrenciler denizcilikle ilgili temel ve uygulamalı derslerle donanarak 4 yıl boyunca kapsamlı bir eğitim alıyorlar.

Özellikle kaptanlık hayali kuran genç kadınlar arasında ilgi giderek artarken, geçen yıl okulun ilk kız kaptan adayı olan Asiye Çelik'ten bu yıl 4 kız öğrenci kaptanlık eğitimi alıyor.

Güverte Öğretmeni Reyhan Mısıroğlu, mezun olan öğrencilerin hemen gemilerde işe başladığını belirterek, "Öğrenciler, buradan mezun olduktan sonra gemici ve yağcı olarak işe girebiliyorlar. Üniversiteyi tamamlayanlar vardiya zabiti olarak çalışma imkanı buluyor. Dünya ticaretinin büyük bir kısmı gemilerle yapıldığından sürekli bir işgücüne ihtiyaç var. Biz de bu nedenle insan yetiştirmek zorundayız." dedi.

Okulun ilk kız kaptan adayı Asiye Çelik, hayalini gerçekleştirmek için sınırsız uzak yol ehliyeti alıp gemilere çıkmak istediğini belirterek, "Denizcilik lisesinde okuduğumu görenler çok şaşırıyor. Ben yine de kaptan olmak istiyorum ve en büyük hayalim de bu." şeklinde konuştu.

Denizden korkmayan 9. sınıf öğrencisi Gökçe Rengin ise babası gibi gemi kaptanı olmak istediğini vurgulayarak, "Meslek liselerinde iş imkanı çok fazla. Hem iş garantisi hem de iyi maaş, bu mesleği seçmemdeki en büyük etkenler. Kaptan olmayı çok istediğimden denizlerde vakit geçirmekten korkmuyorum." dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, okulu ziyaret ederek öğrencilerin eğitim-öğretim kalitesinin daha da arttırılması için gerekli talimatları verdi. Okuldaki iyileştirmelerin denizcilik sektörüne daha donanımlı gençler kazandırma amacını taşıdığı belirtildi.

Samsun meslek lisesi denizcilik mavi vatan