Samsun Müzesi'nde zamana yolculuk

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük müzesi olarak gösterilen Samsun Müzesi bir ayda 50 bin kişiyi ağırladı. Müzede yer alan eserler ziyaretçileri adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor

Karadeniz'in dalgalarından esinlenilerek inşa edilen 15 bin metrekare alana sahip Samsun Müzesi, açıldığı ilk ayda kent turizmine hareket kazandırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından 13 Mart'ta Karadeniz Bölgesi'nin 'en büyük müzesi' olarak hizmete açılan müzede, Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser yer alıyor.

Amisos Antik Kenti buluntuları ve Amisos Mozaiği, bronz atlet heykeli, Helenistik döneme ait takı ve eserlerin yer aldığı müze, mamut fosilleri, 545 milyon yıllık deniz lalesi ile 100 milyon yıllık deniz kestanesi ve deniz salyangozu fosilleri gibi tabiat varlıklarıyla da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarıyor. İlk bir ay ücretsiz gezilebilen müzeye yerli ve yabancı turistlerin bir çekim alanı oldu. 

50 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Müzenin açılmasıyla birlikte yurdun her yerinden ziyarete gelenlerin olduğunu aktaran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bir günde 4 bin ziyaretçiyle rekor kırıldı. 50 bin kişi ziyaret etti" dedi. Doğan, "Samsun'un ve bölgenin en önemli müzesi. Samsun Müzesi'ne bekliyoruz" diye konuştu.

Samsun Müzesi'ni çok beğendiğini vurgulayan ziyaretçiler, "Müzede çok fazla ve detaylı eser var. Girişten itibaren kronolojik sıraya göre resmen dünyanın başlangıcından bugüne kadar gelebiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Samsun samsun haber