Samsun OMÜ'ye TURAK'tan akreditasyon belgesi

TAKİP ET

OMÜ Turizm İşletmeciliği Bölümü'ne TURAK tarafından akreditasyon belgesi takdim edildi. TURAK ve TUADER Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, "Mezun öğrencilerin sektörü tercih etmeleri Türkiye'de turizmi daha iyi noktalara getirecektir" dedi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi'ne bağlı Turizm İşletmeciliği Bölümü, Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun (YÖKAK) turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş özelliğine sahip Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu'nca (TURAK) akredite edildi. 

Akreditasyon belgesi ve plaketi TURAK ve Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a takdim edildi. 

MEZUN ÖĞRENCİLER
MESLEĞİ TERCİH ETMELİ

Başkan Prof. Dr. Tuna, "Mezun öğrencilerin çalışmak için sektörü daha çok tercih edeceğini umuyoruz. Türkiye'de turizmi daha iyi noktalara getireceği, daha fazla istihdam ve gelir artışı yaratacağı kanaatindeyiz " dedi.

OMÜ Rektörü Ünal ise, Turizm İşletmeciliği Bölümü'nün TURAK tarafından belirlenen standartlara ulaşıp akredite olmasının kalite yolcuğunda önemli bir eşik olduğuna işaret ederek, Turizm Fakültesi'nin bulunduğu Bafra Kampüsü'ndeki organizasyonel yapı ve kampüs kimliğinin güçlendirilmesine yönelik atılan adımlara değindi.Nazım AKPINAR