Samsun Polisi NARVAS İle Zehir Tacirlerine Darbe Vurdu

TAKİP ET

Samsun polisi, Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) kullanarak gerçekleştirdiği operasyonlarla şehirdeki zehir tacirlerine karşı etkin bir mücadele veriyor. Son operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu ve yapılan denetimlerle birlikte birçok kişi gözaltına alındı ve yasa dışı faaliyetlere karşı ciddi önlemler alındı.

Samsun polisi, Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) aracılığıyla zehir tacirlerine karşı etkin bir mücadele yürütüyor.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik, İlçe Emniyet ve Şube Müdürlükleri ekipleri, NARVAS verileri doğrultusunda dün kentin her noktasında, öngörülmeyen alanlarda ve zamanlarda NARKOALAN adıyla şok uygulamalar ve denetimler gerçekleştirdi.

İlkadım Derecik Mahallesi'nde bir araçta narkotik köpeği Sam ile yapılan kontrollerde, vites kutusu içine zulalanmış şekilde 290 gram sentetik ecza ile 5 sentetik ecza hap ele geçirildi. Ayrıca, Zeytinlik Mahallesi'nde bir şahsın ikametinin müştemilatında yapılan operasyonda ise 1500 sentetik ecza ve 1 hassas terazi bulundu. Operasyonlar sonucunda 3 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, 1829 kişinin GBT sorgusu yapıldı, 176 umuma açık iş yeri kontrol edildi ve bir iş yerinde kapalı alanda sigara kullanmaktan dolayı 977 lira idari para cezası uygulandı. Dört iş yerine içeride yoğun sigara dumanı tespit edilerek tutanak tutuldu. Ayrıca, bir iş yerine kumar oynamak için yer ve imkan sağlama suçundan işlem yapıldı ve dört şahsa kumar oynamak suçundan toplam 25 bin 700 lira idari para cezası uygulandı.

NARVAS Samsun polisi Narkotik Vaka Analiz Sistemi Samsun İl Emniyet Müdürlüğü