Samsun Polisinin Kitabını Yazdı

TAKİP ET

Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Avrupa'da ve Türkiye'de kolluk gözetim sistemini Samsun Emniyet Müdürlüğü örnekleriyle kitaba dönüştürdü. Kitap Polis Akademisi Yayınları olarak tüm polis teşkilatına dağıtıldı. 

İnsan temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının, teknolojik gelişmelerin gerilerinde kalması; bilgi ve bu bilginin kullanılmasının birey yaşamına gerektiği kadar dokunmamasından yola çıkan Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Samsun Polisi'nde yaşanan 'bireye haklarını anlatan usüle uygun bazı örneklemeleri' kitaba dönüştürdü. 

Özel Kalem Müdürü Komiser Serkan Çalışkan ile birlikte örnek teşkil edebilecek bilgi ve dokümanları toplayan Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, aylar süren titiz çalışmayla 'Avrupa Birliği ve Türkiye Kolluk Gözetim Sistemi'ni, Samsun Emniyet Müdürlüğü mikro örnekleriyle ve uygulamalarıyla kitabında kaleme aldı. Somut örneklemelerle elde edilen verilerin analiz edilmesinin kolluk  çalışmalarına katkı sağlaması amacıyla yola çıktığını belirten Dr. Urhal, "Beklenen faydaların ilki kolluk gözetim işlerinin uygulanması, usüle uygun bir şekilde yürütülmesi, görevli personelin vatandaşlarımıza temel hak ve hürriyetleri ile ilgili rehberlik etmesi amaçlanmaktadır" dedi. 

POLİS AKEDEMİSİ YAYINLADI

Dünyanın bir çok yerinde birey, devlet ve devletlerarası ilişkiler temelinde halen uluslararası düzeyde insan hakkı ihlallerinin devam ettiğini belirten Emniyet Müdürü Urhal, şunları söyledi; "İşte bu çalışmada ülkemizde kolluk faaliyetlerinin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek her türlü hak ihlallerine karşı alınan kararlar ve devlet politikası haline getirilen hukuki düzenlemeler ele alınmıştır. Avrupa Birliği'nin önerileri ve ilerleme  raporları çerçevesinde anayasal ve yasal reformların  gelişim süreçleri ve kolluk gözetim sisteminin esasları ortaya konularak benzer kurumlar ele alınmıştır. Uygulamaya ilişkin olarak Samsun ili örneği de analiz edilmiştir". Polisin el kitabı konumunda olan 85 sayfalık çalışma Polis Akademisi Yayınları olarak tüm polis teşkilatına dağıtıldı. 

BİRİKİMLER 
KİTABA DÖNÜŞTÜ

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dalında doktorası bulunan  Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın, 'Devlet, Güvenlik, İstihbarat- Terörizm', Küreselleşen Dünyada Güvenlik adıyla eserleri yayınlanmış olup, Atatürk İlkeleri ve İnkılapları konusunda çalışmaları bulunmaktadır. Kitabın hazırlamasında yardımcı olan Komiser Serkan Çalışkan da Kamu Hukuku Bölümü'nden yüksek lisans sahibi. 

N. Alper CABBAR

Kolluk kuvvetine rehber bir kitap

Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, adeta polisin el kitabı olan çalışmasını, Özel Kalem Müdürü Komiser Serkan Çalışkan ile birlikte hazırladı. Müdür Urhal, "Kitabımıza hizmet önü ve hizmet içi bir eğitim de diyebiliriz" dedi. 

Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal

Özel Kalem Müdürü Serkan Çalışkan