Samsun Şehir Hastanesi yıl sonuna hazır

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, Samsun Şehir Hastanesi'nin yüzde 95'inin tamamlandığını, hedeflerinin yılsonu gelmeden hastaneyi hizmete açmak olduğunu söyledi.

Samsun Şehir Hastanesi'nin son durumu Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan'ın sunumuyla masaya yatırıldı. Hastane inşaatını ziyaret eden Genel Müdür Rıza Uçan, şehrin idarecileri ile yaptığı toplantının ardından çıkan kararları yüklenici firma yetkililerine aktardı.

Hastane inşaatının yüzde 95 oranında tamamlandığını açıklayan Genel Müdür Uçan, "Bin 500'e yakın personel çalışıyor. Yatak katları toparlandı. Mekanik ve teknik anlamda tamamlanıyor. Otopark ve girişlerdeki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bayramdan sonra da işler tüm hızıyla devam edecek. Hedefimiz yılın son döneminde hizmete alınmasıdır" dedi.

Rıza Uçan, "Ciddi bir yoğunluk olacağından laveten bir tane daha otopark yapılması talebini değerlendiriyoruz. Kreşle ilgili talep var. 1, 2 ve 3. sınıfta okuyan tıp öğrencileri için morfoloji bölümüne ilişkin bir alan talebi var. İlerleyen vadede sağlık yatırımına fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi veya ilave bölümlerin eklenebilmesi ihtimaline karşı arazinin mümkün olduğunca genişletilmesi ve mümkün olduğunca verimli kullanılmasıyla ilgili de süreç devam ediyor" diye konuştu.

Samsun Samsun Haber Şehir hastanesi Hastane