Samsun SMMMO Başkanı Dilaver Öğütcü: Bıçak kemiğe dayandı!

TAKİP ET

Samsun SMMMO Başkanı Dilaver Öğütcü, mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Meslektaşlarımızın masa başında ölmesi mi gerekli? Bıçak kemiğe dayandı" dedi.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nca; tüm ülkede eş zamanlı olarak çalışma koşulları ve iş yükünün fazla olması nedeniyle açıklama yapıldı.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB), Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yaptığı başvuruların dikkate alınması çağrısı yapan meslek mensupları adına Samsun SMMMO Başkanı Dilaver Öğütcü açıklamayı okudu.

MALİ MÜŞAVİRLERİN İŞ YÜKÜ ARTMIŞTIR

Dilaver Öğütcü, mali müşavirlerin artan iş yüklerine dikkat çekerek, "Bugün mali müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz bir boyutlara ulaşmıştır. Neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz. Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri mali müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir. Kullanılan sistemlerin sağlık çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini katbekat artırmaktadır" dedi.

MASA BAŞINDA ÖLMESİ Mİ GEREKLİ!

Başkan Öğütcü, şöyle konuştu; "Sadece Nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam 56 beyan ve bildirimin verileceği açıkça görülmektedir. Resmi, idari ve hafta sonu tatilleri Ramazan Bayramı ile birleşince toplam 12 günlük tatil nedeniyle Nisan ayında çalışma günü olarak sadece 18 gün kalmaktadır. Bu kadar kısa süreye bu kadar beyan ve bildirimin sağlıklı bir şekilde verilmesine imkan yoktur. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yaptığımız hem yazılı hem sözlü başvurularımızı dikkate alması için meslektaşlarımızın masa başında ölmesi mi gerekli!"

ÇIĞLIKLARINA KULAK VERİN

Samsun SMMMO Başkanı Dilaver Öğütçü, sözlerini şöyle tamamladı; "Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır. Ölçüsüz iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi, mali müşavirlerin iş ve yaşam dengesini olumsuz etkiliyor ve insani yaşam hakkını ellerinden alıyor. Sorunlarımıza ivedi olarak çözüm üretilmesi için haykıran 130 bin meslek mensubunun çığlıklarına duyarsız kalınmamalıdır. Artık mevcut işlerimizi yapamaz hale geldik, bıçak kemiğe dayandı!"

SMMMO Başkanı Dilaver Öğütçü sözlerinin sonunda meslek mensuplarının taleplerini içeren maddeleri açıkladı.