Samsun Tarım Orkam- Sen Şubesi: Veterinerler yine hekim sayılmadı

TAKİP ET

Samsun Tarım Orkam- Sen Şubesi, yeni torba yasada veterinerlerin kapsam dışında bırakılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, veterinerlerin maaşlarına iyileştirme talep edildi. 

Samsun Tarım Orkam Sen Şubesi, Hekimlerin emekli maaşları ile bazı sağlık personelinin özlük haklarını ilgilendiren düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası veterinerlerin kapsam dışında bırakılmasına tepki gösterdi. 

KAPSAM DIŞINDA BIRAKILDILAR 

Samsun Tarım Orkam Sen Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Veteriner sağlık sınıfı çalışanları brusella, tüberküloz, şarbon, toxoplazma, kist hidatik, kırım-kongo kanamalı ateşi, kuduz, kuş gribi gibi çok tehlikeli, hatta ölümcül zoonoz hastalıklarla mücadele etmekte ve bu hastalık etkenlerine doğrudan maruz kalma riski altındadırlar. Gelişmiş ülkelerde bağımsız veteriner otoritesi tarafından yürütülen, veteriner sağlık sınıfı hizmetlerine maalesef ülkemizde yeteri kadar değer verilmiyor. Bu olumsuz şartlara ilave olarak Veteriner Hekimlerin almış oldukları fiili hizmet zammı 2008 yılında ellerinden alınmıştır. Sağlık sınıfı çalışanlarına verilen fiili hizmet tazminatını düzenleyen torba yasada, Veteriner Hekimler sağlık sınıfı dışı sayılarak hak kaybına uğratılmıştır "ifadeleri kullanıldı.  Nazım AKPINAR