Samsun Tekkeköy'de Atıl Binalar Hayat Buluyor

TAKİP ET

Tekkeköy Belediyesi'nin koordinesinde başlatılan çalışma ile ilçenin kırsalında yer alan atıl durumdaki okul binaları Bilgi Evleri veya Köy Konaklarına dönüşüyor. Başkan Togar, "Kırsal müthiş bir değişim ve dönüşüm var "dedi.

Samsun Tekkeköy Belediyesi, ilçe kırsalında yer alan atıl durumdaki okul binalarını vatandaşların kullanımına sunmak için yoğun bir çalışma başlattı. Bu kapsamda atıl binalar Bilgi Evleri ile Köy Konaklarına dönüştürülüyor, çevre düzenlemeleri birlikte yapılıyor. 

Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hasan Togar, "Kırsal mahallelerimizde kullanılmayan okul binalarımızı içinde eğitimlerin, kursların, aktivitelerin, programların yapılacağı, dışında ise kamelyaların, bankların, oyun alanlarının, spor aletlerinin yanında açık alan etkinliklerinin yapılacağı meydanlar oluşturmaya devam ediyoruz "dedi. 

39 MAHALLEDE 
KAPSAMLI ÇALIŞMA 

Başkan Togar şöyle devam etti;"Bu bağlamda ilçemiz sınırları içerisinde bulunan 39 kırsal mahallemizde atıl durumdaki okul binalarından 24 adedini Köy Konağı ve Bilgi Evine çevirerek mahalle sakinlerimizin kullanıma sunduk. Yine 15 kullanılmayan okul binamızıda önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlayarak mahalle sakinlerimizin her türlü aktivitelerinde kullanabilecekleri şekilde hizmete sunacağız." 

N.Alper CABBAR