Samsun Tekkeköy'de Hasır Çelik Fabrikası İnşası Başladı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinde inşa ettiği Hasır Çelik Fabrikası ile hem maliyetleri düşürmeyi hem de ilave istihdam sağlamayı hedefliyor. Bin 600 metrekare alanda yükselen fabrikanın, iki ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinde Hasır Çelik Fabrikası'nın inşasına başladığını duyurdu. Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey, fabrikanın belediyeye önemli katma değer ve ek istihdam sağlayacağını belirtti. Samsun Büyükşehir Belediyesi, daha önce de beton santralleri, konkasör tesisleri, Bordür Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası gibi tesisler kurarak maliyetleri düşürmüş ve altyapı ile üstyapı çalışmalarında büyük tasarruflar sağlamıştı.

Hızla ilerliyor

Yeni fabrika, Tekkeköy ilçesinde bin 600 metrekarelik bir alanda kuruluyor. Fabrikanın temel işlemleri hızla ilerliyor ve inşaatın iki ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Hasır çelik, yol ve üstyapı çalışmalarında kritik öneme sahip olup, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi üretimini yaparak kullanımı genişleteceği belirtildi. Ayrıca, belediye tarafından daha önce kurulan diğer tesislerde üretilen ürünlerde de hasır çelik kullanılacak.

İlave istihdam sağlayacak

Nurettin Özbey, "Biz işlerimizi kendi ekip, ekipman ve malzemelerimizle gerçekleştirerek altyapı ve üstyapı çalışmalarında yüksek verimlilik ve tasarruf sağlıyoruz. Bu proje belediyemize ciddi bir katma değer ve ilave istihdam sağlayacak” dedi.

samsun haber samsun tekkeköy fabrika samsun belediyesi