Samsun Tıp Bayramı Satranç Turnuvası Heyecanla Tamamlandı

TAKİP ET

Samsun'da düzenlenen Tıp Bayramı Satranç Turnuvası, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde satranç severleri Samsun Satranç Salonu'nda bir araya getirdi. Samsun Satranç İl Temsilciliği, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile KAHEV'in işbirliği içinde gerçekleşen bu heyecan verici etkinlik, farklı yaş gruplarından 156 sporcunun katılımıyla renklendi.

Turnuvada 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı ve 16 yaş ve altı olmak üzere üç farklı kategoride genç satranç ustaları, zihinsel becerilerini ve stratejik düşünme yeteneklerini sergiledi. Katılımcılar, büyük bir rekabet ve heyecan içerisinde mücadele ederken, satrançın stratejik derinliği ve eğitici yönü ön plandaydı.

Ödül töreni, Satranç İl Temsilcisi Duran Karaköse, Olgay İnci ve KAHEV yetkilileri Doktor Yıldız Öz ve Doktor Suna Dündar'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Dereceye giren genç sporcular, kategorilerine göre ödüllerini bu değerli isimlerin elinden aldılar.

Dereceye Giren Sporcular:

16 Yaş ve Altı Kategorisi:

Genel Kategoride: 1. Bilal Emre Çiçek, 2. Yiğit Deniz Özgün, 3. Umut Anıl Doğan

Kızlar Kategorisinde: 1. Nur Sima Tanrıver, 2. Övgü Zengin, 3. Zehra Demirbaş

8 Yaş ve Altı Kategorisi:

Genel Kategoride: 1. Elif Işıl Şen, 2. Ertuğrul Sözen, 3. Ali Muhittin Doğramacı

Kızlar Kategorisinde: 1. Elif Işıl Şen, 2. Beren Uçar, 3. Gözde Güneş Telci

10 Yaş ve Altı Kategorisi:

Genel Kategoride: 1. Mustafa Demirkan, 2. Muhammet Berat Kurt, 3. Ahmet Hakan Balcı

Kızlar Kategorisinde: 1. Arya Yaman, 2. Nehir Umay Telci, 3. Alya Daldal

Turnuva, katılımcılara ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı ve genç satranç oyuncularının yeteneklerini sergilemeleri için mükemmel bir platform sundu. Samsun'da satrancın popülaritesini artıran ve genç yetenekleri teşvik eden bu tür organizasyonlar, spora ve topluma değerli katkılarda bulunmaya devam ediyor.

Tıp Bayramı Satranç Turnuvası Samsun Satranç İl Temsilciliği KAHEV samsun haber Samsun