Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu: 'Kayıt dışı kazancın önüne geçmeliyiz'

TAKİP ET

Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu, "Her mükellefin adaletli bir şekilde vergisini ödemesi gerekiyor. Kayıt dışı ekonomiyle vergilendirilmeyen kazancın karşısında olmalıyız" dedi.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun ve beraberindeki Grup Müdürleri Fatih Polat, Serkan Baydemir ve Coşkun Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

35’incisi kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, "Samsun'un en büyük vergi mükellefleri sizin üyeniz. İş dünyasının yanındayız. Vergi hepimiz için. Toplanan vergiler sayesinde Samsun'a ve ülkemize değer kazandırıyoruz. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevi" diye konuştu.

KAYIT DIŞINA VURGU YAPTI

Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu ise, "Devletin ihtiyaç duyduğu gelir kaynaklarının sağlamasında önemli kalemlerden birisi toplanan vergilerdir. Hem kalkınma hem de kamu hizmetlerinin sunulması konusunda vergi gelirlerinin zamanında ve sağlıklı toplanması çok büyük bir önem arz ediyor. Onun için toplumun tüm kesiminde hep birlikte vergi bilincini geliştirmemiz lazım. Biliyoruz ki; ödenen vergiler hizmet olarak tekrar bize geri dönüyor. Her vatandaşın adaletli bir şekilde vergisini ödemesi ve devletin sunduğu kolaylıklardan faydalanması gerekli. Ama vergilendirilmeyen kazancın da mutlaka hep birlikte karşısında olmalıyız. Öncelikle kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek ve kayıt dışılığın azaltılması adına hep birlikte çaba harcamalıyız" dedi.