Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu; Ocak Ayında 91 Milyon $ İhracat

TAKİP ET

Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu, 2023 yılının ilk ayında 127 ülke ve üç serbest bölgeye 90 milyon 960 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiğini söyledi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) özel ihracat sistemi verilerine göre yayımladığı ihracat rakamları hakkında bilgi verdi.

Murzioğlu, Samsun'un 2023 yılının Ocak ayında 127 ülke ve üç serbest bölgeye 90 milyon 960 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. TSO Başkanı, en fazla ihracat yapılan beş ülkenin Rusya Federasyonu, Hollanda, ABD, Yemen ve Almanya olduğunu, bu ülkeleri ise Pakistan, Romanya, Gürcistan, Suriye ve Birleşik Krallık'ın takip ettiğini ifade etti.

SAMSUN TARİHİNİN 
İHRACAT REKORUNU KIRDI

68 fasılda ihracat gerçekleştidiğini kaydeden Başkan Salih Murzioğlu, şöyle konuştu; "En fazla ihracat yapılan ürünlerin başında değirmencilik ürünleri, motorlu kara taşıtları, bunların aksam ve parçaları, kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, su ürünleri ve elektrikli makina ve cihazlar gelirken, bu ürünleri de demir veya çelikten eşya, silahlar ve mühimmat ve bunların aksam ve parçaları, kauçuk ve kauçuktan eşya, yenilebilen meyveler ve sert kabuklu meyveler ile kıymetli taşlar ve metaller takip etmiştir." 

Samsun'un ihracatına katkı veren tüm firmaları kutlayan TSO Başkanı Salih Murzioğlu, "Samsun geçen yıl toplamda 1 milyar 317 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Samsun tarihinin ihracat rekoruydu. Samsun'un çok yüksek ihracat rakamlarına ulaşabileceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Selçuk KAYA

TSO Başkanı Salih Murzioğlu