Samsun TSO'dan İşletmelere Dış Ticaret Eğitimi

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren işletmelere yönelik düzenlediği dış ticaret eğitimleriyle uluslararası pazarlara açılmalarına destek oluyor. Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerler büyük ilgi görüyor.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Projesi kapsamında, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan işletmelerin dış ticaret konusundaki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla "Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri" düzenliyor. Bu seminerler, Samsun TSO'nun liderliğinde gerçekleştirilirken, aynı zamanda Amasya, Tokat ve Ordu illerinde de STSO tarafından düzenleniyor. Bu proje, Karadeniz Bölgesi'ndeki işletmelerin uluslararası ticarette rekabet güçlerini artırmak, dış pazarlara erişimlerini kolaylaştırmak ve inovasyon ile dijitalleşme potansiyellerini geliştirmek üzere tasarlanmıştır.

Seminelerde, dış ticaret konusunda deneyimli eğitmenler tarafından çeşitli konular ele alınıyor. İhracat durumlarından ihraç potansiyeli taşıyan ürünlere, genel dış ticaret konularından e-ihracat fırsatlarına kadar çeşitli başlıklar üzerinde bilgi paylaşımı yapılıyor. Bu bilgilendirme seminerlerinin sonuncusu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilmiş ve büyük ilgi görmüştür.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, projenin önemine vurgu yaparak, STSO'nun Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında koordinatörlük görevini yürüttüğünü belirtti. Aynı zamanda, projenin amacının, Karadeniz Bölgesi'ndeki işletmelerin dış ticaret kabiliyetlerini artırmak ve uluslararası pazarlara erişimlerini güçlendirmek olduğunu ifade etti. Murzioğlu, bu tür eğitimlerin işletmelerin rekabet gücünü artırmak adına önemli bir adım olduğunu ve STSO'nun bu tür faaliyetleri belirli aralıklarla düzenlemeye devam edeceğini vurguladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası STSO Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Projesi Salih Zeki Murzioğlu samsun haber samsun