Samsun turistik uçak seferi fakiri

TAKİP ET

Karadeniz SKAL Başkanı Mustafa Yavuz, THY'nin Samsun'dan Orta Doğu ülkerine seferleri olmadığına dikkati çekerek, "Trabzon'dan 33 sefer yapılıyor. Çağrı yapıyorum "dedi.

Karadeniz Turizm Profesyonelleri (SKAL) Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, HHALK Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'ı ziyaret ederek Türk Hava Yolları'nın(THY)Samsun'dan Orta Doğu ülkerine sefer düzenlememesinin büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. 

TRABZON'DAN 
33 SEFER 

Karadeniz SKAL Başkanı Mustafa Yavuz, "Ülkemizin  ve kentlerimizin  gelişmesinde en önemli sektörlerden bir tanesi kuşkusuz turizm sektörüdür. Karadeniz turizminde dış pazar denince akla Orta Doğu ülkeleri geliyor. Bu pazardan Samsun ve Orta Karadeniz olarak ne kadar pay alıyoruz? Bu sorunun yanıtını verebilmek için, turizm sektörünün en önemli aktörü ulaşım konusunu biraz irdelemek gerekiyor.
Hepimiz biliyoruz ki bir yere ulaşım olanağı yok ise orada turizmden bahsedilemez. Bu nedenle öncelikle 2023 yaz sezonunda (1 Haziran / 15 Eylül arası) Orta Doğu ülkelerinden THY ulaşım olanaklarını araştırdığımızda karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor. Samsun’dan Orta Doğu ülkelerine tarifeli tarifesiz sefer sıfır iken, Trabzon’dan Bahreyn’e haftada 4 kez, Kuveyt’e haftada 9 kez, Muscad’a haftada 4 kez, Riyad’a haftada 5 kez, Damman’a haftada 4 kez, Cidde’ye haftada 5 kez, Medine’ye haftada 2 kez olmak üzere haftada 33 sefer planlanmaktadır. Bu seferlerin çoğu şimdiden dolmuştur. Hemen yanı başımızdaki bir şehre haftada 33 sefer yapılmakta iken, Samsun’a hiç sefer planlanmaması aklın alacağı bir şey değildir "dedi.

'BU SEZONU 
KAÇIRMAYALIM'

Yavuz iş birliği çağrısı yaparak şöyle devam etti; "Bunun en önemli nedeni kentimizin yeterli derecede tanıtılamamasının yanında, THY yönetiminin Samsun’u gözardı etmesi veya gerekli  desteği vermemesidir.

Senelerden beri THY yetkilileri karlılıktan söz etmekte, karlı hatlara yatırım ve planlama yaptıklarından bahsetmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki; Yatırım yapmadan ve reklam yapmadan hiçbir yatırım karlı hale gelemez. Yaz sezonu uçak bileti satışlarının yeni başladığı bu günlerde THY, Samsun Orta doğu seferlerini acilen programlamalı ve satışa açmalıdır. Tabi yeterli tanıtım desteğiyle.

Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesi olarak bizlere düşen de kamu ve özel sektör işbirliğinde sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla birlikte bu çalışmayı programlamalı ve destek olmalıyız. 2023 yaz sezonunu kazanmak için henüz geç kalmadık. Ama acele etmezsek bu yılı kaçırmamız an meselesi." Zekeriya FIRAT