Samsun'un 4 ilçesinde seçimin nabzı çok yüksek

TAKİP ET

Samsun'da İlkadım, Atakum, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinde müthiş bir yarış sürerken, tansiyonlar da oldukça yüksek. Sandık açılana kadar devam etmesi beklenen 4 ilçenin oyları, Büyükşehir'in de kaderini belirleyecek kadar önemli. İşte detaylar...

Samsun'un bazı ilçeleri var ki, seçimin tüm seyrini değiştirebilecek özelliklere sahip ilçeler. O ilçelerden biri en çok nüfusa sahip olan İlkadım, bir diğeri ise Atakum. Ancak Samsun'un 17 ilçesi arasında '31 Mart seçimlerinin kaderini etkileyecek' iki ilçe daha dikkat çekiyor. 

O ilçeler kent sanayisinin kalbinin attığı Tekkeköy ve Çarşamba ilçeleri. AK Partili eski başkanların 'bayrak açtığı' üç ilçe ile İlkadım'da tansiyonlar oldukça yüksek. 

İLKADIM'DA SON İKİYE KİM KALIR MERAK KONUSU

31 Mart seçimlerinde önemli bir rol üstlenen İlkadım İlçesi, AK Parti'nin yeniden kazanmak istediği bir ilçe. İYİ Parti'nin de yeniden kazanmak istediği ilçede, CHP de '55 bin oyum var, seçimi kazanabilirim' diyerek yarışa dahil oldu. İYİ Partili Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş'ın rakibi AK Partili İhsan Kurnaz ve CHP'nin adayı Murat Şenel. Türkiye'nin 40'dan fazla ilinden büyük nüfusa sahip olan İlkadım İlçesi'nde 220 bine yakın seçmen bulunması nedeniyle önemli bir ilçe. İlkadım'ı alan aday önemli bir oyu da partisinin hanesine yazdırmış olacak. 3'lü bir yarışın olduğu ilçede, son bir hafta da son ikiye kim kalır, merak konusu.

ESKİ BAŞKAN DA İSTİFA ETTİ 3'LÜ YARIŞ BAŞLADI

Atakum İlçesi de Türkiye'nin bir çok ilinden büyük. En önemli özelliği ise boydan boya bir sahile sahip olmasının yanı sıra 150 bine yakın da seçmeni var. CHP'li Belediye Başkanının olduğu ilçede CHP aday değiştirdi ve iş insanı Serhat Türkel'i aday olarak gösterdi. AK Parti'nin adayı da Mimar Özlem Maraş, AK Parti'nin eski Atakum Belediye Başkanı Adem Baktaş da, partisinden istifa ederek İYİ Parti'nin adayı oldu. Atakum'da da seçim 3'lü yarış olarak sürüyor. 

TOGAR MAĞDUR OLDU YENİDEN REFAH'TAN ADAY

Tekkeköy İlçesi'nde hiç beklenmeyen oldu ve seçimin nabzı oldukça yüksek seyretmeye başladı. Adaylığına kesin olarak bakılan ve son ana kadar hiçbir sorun görülmeyen Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti tarafından aday gösterilmedi. AK Parti 2019'un İYİ Parti adayı Mustafa Candal'ı aday olarak belirleyince, ortalık karıştı. Mağdur olan Başkan Togar, Yeniden Refah Partisi'nin adayı oldu halk sahip çıktı ve ilk SKM açılışında yaklaşık 10 bin kişilik bir katılım gerçekleşti. Tansiyonun oldukça yüksek olduğu ilçeler arasındaki yerini Tekkeköy de, aldı. 

ÇARŞAMBA'DA ESKİ BAŞKAN;  BAĞIMSIZ

Çarşamba'nın bu seçimde önemli bir rolü oldu. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olunca, AK Parti'de  Çarşamba için adaylık yarışı başladı. O adaylar arasında eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da vardı. AK Parti eğitimci, iş insanı, spor adamı Ender Gür'ü aday gösterdi. Eski Başkan Dündar Bağımsız aday olarak sahaya çıktı. Tansiyonun yüksek seyrettiği ilçelerden biri de Çarşamba. 

yerel seçim ilkadım atakum tekkeköy çarşamba siyaset samsun haber ak parti chp iyi parti yeniden refah partisi