Samsun'un 9 vekili belli oldu

TAKİP ET

14 Mayıs seçimleriyle birlikte TBMM yeniden şekillendi. Resmi olmayan sonuçlara göre Samsun'un milletvekilleri; Mehmet Muş, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Murat Çan, Mehmet Karaman, İlyas Topsakal ve Erhan Usta oldu.

Türkiye, bir seçim maratonunu daha geride bıraktı. Milyonlarca seçmen yeni cumhurbaşkanının yanı sıra 28. dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti.

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili de belli oldu.

Buna göre AK Parti yüzde 35,41 ile 266 milletvekili çıkarırken, CHP yüzde 25,39'luk oy oranına uluşarak Meclis'e 168 vekil soktu. MHP yüzde 10,05 ile 51, Yeşil Sol Parti yüzde 8,78 ile 62, İYİ Parti yüzde 9,83 ile 44, Yeniden Refah yüzde 2,85 ile 5, Türkiye İşçi Partisi yüzde 1,71 ile 4 sandalyenin sahibi oldu.

İŞTE SAMSUN'UN VEKİLLERİ

Resmi olmayan sonuçlara göre, Samsun'da AK Parti'ye sandıktan 42,39 oranında oy çıktı. AK Parti 5 milletvekili çıkardı. Meclise giden isimler; Mehmet Muş, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu oldu. Samsunlular sandıkta CHP'ye yüzde 19,75'lik oy verdi. CHP'den Meclis'e Murat Çan ve Mehmet Karaman gitti. MHP'ye ise yüzde 14,26'lık oy çıktı, listede birinci sırada olan İlyas Topsakal, İYİ Parti'ye ise yüzde 12,14'lük oy çıktı, Erhan Usta milletvekili seçildi.

YSK'NIN SONUÇLARI BEKLENİYOR

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasını takip eden üçüncü günde saat 14.00'te çağrısız olarak toplanacak. TBMM İçtüzüğünün "İlk toplantı, andiçme ve göreve başlama" başlıklı üçüncü maddesine göre, ilk birleşimde öncelikle milletvekillerinin ant içme töreni yapılacak. Ant içme, her milletvekilinin Anayasadaki metni kürsüden yüksek sesle aynen okumasıyla gerçekleştirilecek.