Samsun'un tek Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir: 'Samsun hak ettiği yerde değil'

TAKİP ET

Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, HHALK'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Emir, "Samsun, hakettiği yerde değil. Kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız "dedi. 

Samsun'un tek Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, 'Her zaman daha fazlası için hazırım, partilerin değil halkın bağımsız sesi' sloganı ile saha çalışmalarını sürdürüyor. Emir, HHALK'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Samsunlu olan Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Feride Sezgin ile biraraya gelerek, yürüttüğü seçim kampanyası ve çalışmalarını anlattı. 

'SAMSUN'UN BAĞIMSIZ 
SESİ OLACAĞIM'

Bağımsız milletvekili adayı kimliğiyle siyasete atılırken kimseye bağlı olmadan halkın özgür bir temsilcisi olmayı tercih ettiğini belirten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, ülkedeki haksızlıklara tahammül edemediği için aday olmaya karar verdiğini söyledi. 

'KALKINMIŞ BİR SAMSUN'

Samsun’da tarım ve sanayi sektörünün öneminden bahseden Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, Samsun için sektöre katkı sağlamak için ulusal ölçekte planlama yapılması ve destek sağlanması gerektiğine dikkati çekti. Hedefinin, 'geleceğin şehri Samsun' vizyonuyla hareket ederek Samsun’un ve Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak bir dönemi başlatmak olduğunu ifade eden Emir, "Samsun’u özgür adil ve kalkınmış bir kente dönüştüreceğiz "dedi.

'ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ VAR'

Ülke sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini, hazırladığı 19 sayfalık seçim beyannamesinde dile getirdiğini belirten Emir, Samsun halkından destek beklediğini ifade etti. HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar, Bağımsız Milletvekili Adayı Emir’i tebrik ederek başarılar diledi. 


DR. MURAT EMİR KİMDİR?
Samsun’un sevilen kebap ustası Bedri Usta ile onun en büyük destekçisi Hayriye Hanım’ın oğlu Murat Emir, 24 Şubat 1983'te Samsun'da doğdu ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Samsun Atakum'da tamamladı. Üniversite yerleştirme sınavında İstanbul Kadir Has Üniversitesi işletme bölümünü burslu ve birinci olarak kazandı, üniversiteden yüksek derece ile bölüm birincisi olarak mezun oldu. Akademik kariyer hedefi ile Marmara Üniversitesi muhasebe finansman (ingilizce) alanında yüksek lisans yaptı. Tez konusunda Samsun’daki işletmelerin (Basel II: Its Implications on Turkish Banks and  SMEs in Samsun) durumunu araştırdı. Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi İşletme, İktisat, Finans, Sermaye Piyasaları, Bankacılık ve İnsan Kaynakları derslerini verirken 2009 yılında memleketi Samsun’a dönerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) doktora eğitimine başladı. Doktora araştırma seminerinde Samsun’un, Karadeniz’in ve ülkemizin önemli sektörlerinden balıkçılık üzerine (Türkiye’de Balık Unu ve Yağı Üreten İşletmeler: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri) ülke adına ilk çalışmayı yaptı. Doktora tezinde ise dünya literatüründe yerini alan Türkiye’de Arıcıların Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Üretim Etkinliği konulu çalışması ile ekonomi alanında “doktor” unvanını aldı. OMÜ Tarım Ekonomisi Bölümü’nün ilk doktor mezunudur. Tez çalışması 37 il, 166 ilçe, 315 köy mahalleyi; TÜBİTAK destekli yer aldığı proje ise tüm ülkeyi kapsadığından Türkiye’nin her ilinde arıcılık üzerine çok derinlikli araştırmalarda bulundu, tarım alanında büyük deneyim kazandı ve ülkenin önde gelen uzmanlarından biri oldu. 2017 yılında da dünyada Arıcılık Ekonomisi alanında ilk kitabı yazarak ülkemize kazandırdı. 2016 yılına kadar OMÜ’de çalışan Dr. Murat Emir, emlak sektörüne adım atarak sektörün Samsun’daki ilk ve tek ekonomi doktoralı emlak ve yatırım danışmanı olmuştur.

İngilizce, Arapça ve Rusça bilen Dr. Murat Emir, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Nazım AKPINAR