Samsun'un Zengin Gastronomi Kültürü Tanıtıldı

TAKİP ET

Samsun'un zengin gastronomi kültürü, "Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği"nde öne çıktı. Şehrin coğrafi işaret tescilli tatları ve yöresel lezzetleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Samsun, "Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği"nde eşsiz lezzetlerini protokol ve davetlilere tanıttı. 15-22 Nisan Turizm Haftası'nda düzenlenen etkinlikte, şehrin birbirinden özel tatları ziyaretçilerle buluştu. 

Vali Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut ve diğer protokol üyeleri ile sektör temsilcileri etkinlikte yer aldı.

Vali Tavlı, Bafra manda kaymaklı lokumu, Samsun simidi, Çarşamba pidesi, ve diğer birçok özel lezzetin yanı sıra şehrin gastronomi turizmi potansiyeline dikkat çekti.

Etkinlik boyunca misafirlere yöresel lezzetlerden oluşan geniş bir menü sunuldu, Samsun'un eşsiz tatları davetlilerin damaklarında unutulmaz bir iz bıraktı.

samsun samsunun zengin gastronomi kültürü tanıtıldı SBB Başkanı halit doğan samsun valisi orhan tavlı Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği 15-22 Nisan Turizm Haftası Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut Bafra